26 жовтня 2018, 11:07

Десерти

10 чудових шоколадних десертів, які можна приготувати за 10 хвилин

Шоколадний торт — це поєднання талого повітряного бісквіта з горіховою пастою і чудового аромату какао… А адже його можна приготувати за кілька хвилин, порадувавши себе, близьких або гостей. Ми зібрали самі шикарні шоколадні десерти, які при бажанні можуть стояти на вашому столі вже через 10 хвилин:

1. Мафін в чашці

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. розчинної кави
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 1/4 ч. л. розпушувача тіста
  • 2 ст. л. молока
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1/2 ч. л. ваніліну

Спосіб приготування:

  • У мисці змішати борошно, мелений кава, какао-порошок, цукор і розпушувач. Добре перемішати.
  • Додати молоко, яйце, масло і ванілін. Знову перемішати виделкою до утворення однорідної густої маси.
  • Вилити суміш у змащену маслом кухоль і поставити в мікрохвильову піч на найвищий режим приблизно на 90 секунд.
  • Подавати до столу можна з кулькою ванільного морозива.
  • 2. Шоколадний брауні

    Інгредієнти:

    • 150 г вершкового масла
    • 65 г какао-порошку (без цукру) (=2/3 склянки)
    • 200 г цукру (1 склянка)
    • 2 яйця
    • 1 ч. л. ванільного екстракту
    • 100 г борошна (приблизно 4/5 склянки)

    Спосіб приготування:

  • Розтопити масло, нагріваючи в мікрохвильовій печі близько 30 секунд. Додати цукор, какао та ваніль, добре перемішати.
  • Додати яйця, по одному за раз, кожен раз злегка збиваючи. Додати борошно і перемішати.
  • Змастити маслом форму, придатну для мікрохвильової печі. Викласти тісто у форму. Готувати в режимі високої потужності 4-5 хвилин.
  • 3. Шоколадний торт

    Інгредієнти:

    • 100 г борошна
    • 100 г шоколаду
    • 100 г цукру
    • 50 г вершкового масла
    • 3 яйця
    • 1 ч. л. соди
    • 1 банку «Нутелла»

    Спосіб приготування:

  • Масло і шоколад розтоплюємо і змішуємо між собою.
  • Яйця збиваємо з цукром до однорідності.
  • В яєчну суміш додаємо борошно, не припиняючи збивати. Маса повинна бути пишною.
  • Трохи остиглий шоколад вливаємо в борошняну суміш, перемішуємо, додаємо гашену соду. Випікаємо в СВЧ-печі на повній потужності 5 хвилин. Отриманий корж розрізаємо на три коржі.
  • Тепер кожен корж промазуємо «Нутеллою» і нею ж змащуємо торт зверху. Можна посипати тертим шоколадом для прикраси. Готово!
  • 4. Тістечко «Картопля»

    Інгредієнти:

    • 300 г печива (краще шоколадного)
    • 2/3 склянки згущеного молока
    • 100 г вершкового масла
    • 3 ст. л. какао

    Спосіб приготування:

  • Печиво перетираємо в крихту за допомогою блендера або м’ясорубки.
  • В окремій мисці змішуємо між собою какао, згущене молоко, розтоплене масло.
  • Коли маса стане як шоколадна паста — всипаємо печиво. Заважаємо спочатку ложкою, а потім руками.
  • Формуємо з нього «картоплі» круглої або довгастої форми і обсипаємо какао або крихтою печива.
  • 5. Шоколадне фондю

    Інгредієнти:

    • 200 г шоколаду
    • 100 мл вершків
    • фрукти за смаком

    Спосіб приготування:

  • Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте вершки і розмішайте до однорідного стану.
  • Розлийте по індивідуальним вазам і подавайте з фруктами. Фрукти нанизуйте на вилки або шпажки і вмочайте в шоколад.
  • Можна розтопити шоколад в каструльці для фондю і поставити на підігрів.
  • 6. Шоколадний пиріг

    Інгредієнти:

      • 3/4 склянки борошна
      • 1/2 склянки цукру
      • 1/4 ч. л. солі
      • 1 ч. л. розпушувача
      • 1/3 склянки какао-порошку
      • 50 г розтопленого маргарину
      • 1 яйце
      • 4 ст. л. молока
      • 1 ст. л. ванільного екстракту

    Шоколадний сироп:

    • 1/2 склянки коричневого цукру
    • 1/3 склянки какао-порошку
    • 150 мл води

    Спосіб приготування:

  • Змішайте борошно, розпушувач, цукор, сіль і какао. Додайте розтоплений маргарин, яйце, молоко і ваніль. Добре перемішайте і покладіть в миску, придатну для мікрохвильової печі. Краї миски повинні бути як мінімум 5 см заввишки.
  • Зробіть шоколадний соус, змішавши коричневий цукор і какао. Розсипте цю суміш поверх тіста.
  • Підігрійте воду 30 секунд і акуратно вилийте її на тісто. Виделкою акуратно посуньте тісто, щоб дати частини води стекти на дно.
  • Готуйте в режимі високої потужності 5 хвилин. Подавайте з морозивом.
  • 7. Шоколадний кекс

    Інгредієнти:

    • 40 г вершкового масла
    • 1/2 склянки цукру
    • 1 яйце
    • 1 ч. л. ванілі
    • 1/4 склянки молока
    • 1/2 склянки борошна
    • 2 ст. л. какао-порошку
    • 1/4 ч. л. розпушувача
    • трохи солі

    Спосіб приготування:

  • Змастіть рослинною олією невелику миску для мікрохвильовки.
  • Змішайте розм’якшене вершкове масло, цукор, яйце, ваніль і молоко, все ретельно перемішайте. Додайте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль. Перемішайте і викладіть тісто в змащену миску.
  • Накрийте і готуйте в мікрохвильовій печі на максимальному режимі протягом 2-3 хвилин — поки кекс не буде пружинити при натисканні. Оскільки всі мікрохвильовки готують по-різному, час готування для вашої може бути трохи іншим.
  • Дайте охолонути, потім накрийте зверху сервіровочної тарілкою і переверніть.
  • 8. Шоколадне печиво без випічки

    Інгредієнти:

    • 1 склянку кешью (будь-яких інших горіхів)
    • 3/4 склянки фініків без кісточки
    • 1/4 склянки вівсянки
    • 100 г темного шоколаду
    • трохи солі

    Спосіб приготування:

  • Горіхи помістіть в комбайн і перемеліть до стану крихти. Або горіхи пропустіть через м’ясорубку. Додати вівсянку і фініки і перемеліть до однорідного стану.
  • Шоколад потріть на тертці і додайте в масу. Туди ж трохи солі. Перемішайте.
  • Скатайте руками, змоченими у воді, невеликі кульки.
  • 9. Шоколадний торт без випічки

    Інгредієнти:

    • 300 г печива
    • 150 г вершкового масла
    • 3-4 ст. л. какао
    • 250 г вершкового сиру
    • 50-100 г цукрової пудри
    • 200 г шоколаду
    • 100 г вершків

    Спосіб приготування:

  • Для початку потрібно зробити основу — корж для торта. Вершкове масло необхідно розтопити, а печиво подрібнити за допомогою блендера або молоточка. У глибокій мисці з’єднати масло, крихти печива і какао. Ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною.
  • На дно форми викласти крихту і щільно притиснути. Для цього можна використовувати склянку. Крихту потрібно розкласти рівним шаром і відправити корж в холодильник.
  • Саме час зайнятися начинкою. Вершковий сир (можна також використовувати сирну масу) збивати, поступово вводячи цукрову пудру.
  • А тепер головний інгредієнт — шоколад. Його необхідно відправити на водяну баню і розтопити. Потім дати трохи охолонути і акуратно ввести в вершковий сир. Ще раз ретельно збити масу.
  • В окремій мисочці необхідно збити вершки до пухкої маси.
  • Акуратно ввести вершки в шоколадну масу, перемішуючи лопаткою або ложечкою. З’єднати всі інгредієнти, намагаючись зберігати масу повітряної.
  • Коли шоколадна маса стала однорідною, саме час діставати корж. За цей час він вже встиг затвердіти. На корж акуратно викласти крем і розрівняти. Шоколадний торт без випічки в домашніх умовах практично готовий. Тепер залишилася справа за малим — відправити його в холодильник мінімум на 4-5 годин. Перед подачею його можна присипати какао або прикрасити фруктами, горіхами і навіть цукерками. Втім, він красивий навіть без прикраси.
  • 10. Шоколадний фадж

    Інгредієнти:

    • 1 ст. л. вершкового масла для дека
    • 1 банка згущеного молока
    • 1 ч. л. ванільного екстракту
    • 240 г шоколадних чіпсів
    • 1 чашка «Нутелла»
    • 3 ст. л. вершкового масла
    • 1/2 ч. л. морської солі

    Спосіб приготування:

  • Змастити дно і стінки форми 20*20 см вершковим маслом. Вистелити деко пергаментним папером, залишивши 5-сантиметрові навіси по сторонам.
  • У середній скляній мисці перемішати згущене молоко, ванільний екстракт, шоколадні чіпси, «Нутеллу» і нарізане шматками вершкове масло.
  • Встановити миску над середньою каструлею зі злегка киплячою водою. Рівень води повинен бути достатньо низьким, дно миски не повинно торкатися води. Розмішувати до тих пір, поки шоколад не розтане і суміш не стане однорідною, від 5 до 7 хвилин.
  • Вилити суміш в деко.
  • Розрівняти зверху шпателем і посипати морською сіллю. Поставити в холодильник мінімум на 2 години.
  • Після того як помадка охолоне, потримати ніж під гарячою водою, висушити його і пропустити по краях листа, щоб відокремити помадку. Використовуючи навіси пергаментного паперу, витягти помадку з дека. Видалити папір. Нарізати помадку на квадрати розміром 2 див.
  • Джерело