1 квітня 2016, 10:41

Кулінарні секрети

14 пам’ятних рад для кухні

Мені здавалося, що я знаю про кухні все! Але ці поради для кухні стали справжнім кулінарним одкровенням… Назвати їх корисними — нічого не сказати! Навіть повсякденні страви можна готувати інакше, а звичні продукти приховують безліч загадок! Нехай ці маленькі підказки допоможуть Вам проводити час на кухні з душею!

Отже, пам’ятні поради для кухні:

  • Соус для спекотного і будь-який соус до м’яса придбає додаткову пікантність, якщо додати в нього 2 щіпки розчинної кави. Звучить дивно, але смак — незрівнянний!
  • Додайте в ємність з молоком щіпку солі. Це завадить молока скиснути і продовжить його термін зберігання!
  • Рецепт для справжніх гурманів і любителів картоплі! Наріжте 2 яблука, збризніть їх лимонним соком і тушкуйте у вершковому маслі. Потім додайте в готове картопляне пюре вершково-яблучну суміш і молоко або вершки. Виходить оригінальне, дуже пікантне блюдо!
  • Щоб визначити свіжість риби, помістіть її в ємність з прохолодною водою. Якщо вона опускається на дно — риба свіжа, її можна вживати в їжу. Несвіжа риба тут же спливе! Риба буде відмінно чиститься, якщо її натерти перед чищенням оцтом і залишити на пару хвилин.
  • Щоб домогтися ідеальної прозорості холодцю, додайте в нього за 10 хвилин до закінчення варіння 2-3 яєчні шкаралупи.
  • Якщо шампанське охляв, киньте в нього кілька родзинок! Це поверне напою грайливість і багатий смак.
  • Молоко ніколи не пригорить, якщо Ви ополоснете каструлю холодною водою перед кип’ятінням. Змастивши краю каструлі вершковим маслом, Ви вбережете молоко від википання!
  • Родзинки буде неймовірно соковитим і смачним, якщо перед вживанням замочіть його в теплому лимонному соці.
  • Тушковане м’ясо приготується швидше і буде дуже м’яким, якщо при гасінні додати в нього 1-2 столові ложки оцту.
  • Рецепт корисного домашнього майонезу на швидку руку: додайте в сметану, розтертий жовток звареного круто яйця і 1 чайну ложку гірчиці.
  • Чудово смачним вийде рис, приготовлений з соком грейпфрута (на 1 склянку рису — половинка грейпфрута).
  • Зберігайте харчову плівку у холодильнику! Холодна харчова плівка не рветься і не липне до рук, поводитися з нею набагато легше.
  • Спробуйте додати в омлет газовану воду замість молока або звичайної води. Вийде неймовірно пишне блюдо!
  • Секрет для випічки з незабутнім ароматом! Помістіть в ємність з цукром для випічки спеції: кардамон, корицю (паличку або мелену), частинки шкірки лимона або лайма, сушену м’яту, гвоздику, бадьян… Приготовані з таким смачним і приємно пахне цукром страви будуть особливими!
  • Намагаючись здивувати і порадувати своїх домашніх, жінки здатні на відчайдушні кухонні подвиги. Пам’ятайте про те, що будь-яку справу можна спростити, якщо дізнатися про нього більше!

    Готуйте із задоволенням!

    Завантаження…