10 секретів ідеального стейки з яловичини

0
1

25 листопада 2015, 1:32

Кулінарні секрети М’ясо

10 секретів ідеального стейки з яловичини

М’ясо ніколи не буває смачніше, ніж приготоване таким чином.

Яловичина — один з найбільш корисних видів м’яса. У ній багато білків, вітамінів і мінералів, тому вона повинна бути в раціоні кожної людини, особливо тих, хто стежить за своїм харчуванням.

А яке блюдо з яловичини може бути краще соковитого і ароматного стейка? Збережіть собі кілька порад з приготування ідеального стейки з яловичини, якими просто гріх не скористатися.

Як приготувати стейк:

  • Особливу увагу необхідно приділити м’яса. Купуючи яловичину для стейку, натисніть пальцем на поверхню м’яса. Якщо на ньому залишиться улоговинка, це означає, що м’ясо досить ніжне і підійде для приготування стейка.
  • Якщо Ви збираєтеся використовувати заморожене м’ясо, розморожуйте його за всіма правилами: залишивши на ніч у холодильнику при невисокій температурі.
  • Ніколи не забувайте про те, що свіже м’ясо готується на сковороді трохи швидше, ніж розморожене.
  • Щоб зайва волога не заважала, просушіть м’ясо перед смаженням паперовим рушником.
  • М’ясо необхідно класти тільки на добре розігрітий гриль або сковороду.
  • Щоб приготувати смачний стейк, потрібно пам’ятати про час і ступеня підсмажування м’яса.
  • Не можна перевіряти готовність, проколюючи м’ясо ножем або виделкою. Краще зробити це за допомогою натискання на стейк. (Зверніть увагу, що щільність місця натискання на долоні в залежності від комбінації пальців різна — з цієї щільності і визначається ступінь готовності м’яса).
  • Не варто відразу зі сковороди подавати стейк до столу. Дай йому трохи постояти.
  • Сіль і перець додавай тільки в кінці смаження.
  • Ідеальним гарніром до стейку будуть свіжі овочі або приготовані на пару.
  • Ці поради допоможуть Вам зберегти всі корисні речовини в м’ясі і зроблять стейк з яловичини дуже смачним.

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here