15 секретів знаменитих кулінарів

0
1

7 березня 2017, 3:09

Лайфхаки

15 секретів знаменитих кулінарів

Будь-яка господиня хоче, щоб гості завжди залишалися задоволеними її стравами. Саме тому, у кожної є свої маленькі хитрощі. Ми пропонуємо Вашій увазі 15 секретів знаменитих кулінарів, які зроблять ваші страви такими ж смачними, як у ресторані. Ці трюки згодяться будь-якій господині, і неодмінно порадують тих, кого вона пригощає. Ці прийоми дуже прості й не вимагають витрат, збережіть їх собі — і Вас ця пам’ятка порадує не раз в дії.

1. Щоб цибуля втратив гіркоту, і його смак став набагато ніжніше, замочіть його в холодній воді на 15 хвилин перед тим, як додати його в салат.

2. Перед тим, як заварити каву, додайте щіпку солі і стільки ж кориці. Напій знайде особливий смак і аромат! Також можна додати сушену мелену цедру лимона або апельсина.

3. Додавайте в салати та інші страви велику кухонну сіль. Це поліпшить смак страви і зробить його більш корисним для здоров’я.

4. Соліть салати в самий останній момент перед подачею. Салат зі свіжих овочів стане ще смачнішим, якщо додати до нього щіпку цукру.

5. Завжди додавайте сіль у будь-тісто, навіть якщо воно призначене для солодких пирогів. Навіть в солодкій випічці щіпка солі поліпшить якість тіста: вироби будуть краще тримати форму, будуть пружними і знайдуть більш багатий смак.

6. Ідеальну яєчню краще готувати не тільки на олії, але і з додаванням води. Розбийте яйця на розігріту сковороду. Коли білок почне застигати, влийте в сковороду зовсім трошки води. Яєчня не буде пригорати і її смак стане ніжніше. Крім того, страва в такому вигляді буде більш корисним.

7. Бальзамічний оцет — чудова заправка для овочевих салатів, італійської пасти і прекрасний маринад для м’яса. Але його можна додавати не тільки в ці страви. Спробуйте приготувати такий десерт. Візьміть полуницю, посипте її цукровою пудрою і збризніть парою крапель ароматного оцту. Вийде незвичайний і неймовірно смачний десерт. Не бійтеся експериментувати і з іншими фруктами, які теж добре поєднуються з бальзамічним оцтом.

8. Додайте у фарш панірувальні сухарі замість хліба. Тоді котлети будуть більш соковитими і смачними.

9. Завжди додавайте в випічку трохи алкоголю: горілки, рому, коньяку і т. д. З такою хитрістю тісто буде хрустким і ароматним.

10. Змащуйте м’ясо гірчицею за 2-3 години до приготування, тоді воно буде більш соковитим і м’яким! Ще можна присипати м’ясо за годину до приготування сіллю, потім дати йому постояти, після чого промити холодною водою.

11. Ось ще один хороший спосіб у вашу скарбничку: обваляйте шматочки м’яса в суміші кукурудзяного крохмалю і яєчного білка. Це додасть м’ясу ніжну текстуру, зменшить ймовірністю його пригорання або висихання. Можна зробити і маринад на цій основі, додавши до суміші білка і крохмалю рисове вино або бальзамічний оцет.

12. Спробуйте додати щіпку соди в остиглий, гіркуватий чай. Також додайте лимон, м’яту і корицю. Такий охолоджуючий напій чудово підійде для спекотних літніх днів. Сода пом’якшує гіркоту, а ще вона сприяє очищенню нирок.

13. Самий простий секрет ідеального торта: кількість борошна, яєць, вершкового масла і цукру для тесту повинно бути однаковим (в грамах).

14. Сода чудово пом’якшує жорстке м’ясо. Посипте шматки м’яса содою і залиште на 15 хвилин, а потім добре промийте їх холодною водою. Приготоване блюдо буде ніжним і м’яким!

15. Щоб поліпшити смак готових страв і підтримати їх температуру, подавайте до столу гарячі страви в нагрітій посуді, а холодні — в посуді, охолодженої перед цим в холодильнику.

Джерело

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here