3 кращих рибних страви для корисного вечері

0
1

27 вересня 2018, 10:08

Риба

3 кращих рибних страви для корисного вечері

Рибне блюдо — це завжди смачно і корисно. У рибі міститься велика кількість корисних речовин, а тому не пропускайте «рибні дні» у своїй родині.

1. Рибне блюдо: Біла риба з соусом і овочами

Інгредієнти:

  • 1 червоний перець
  • 1 томат середній
  • 1 лайм
  • 500 г філе тріски (або іншої білої рибки)
  • 1/2 білого лука
  • 2 зубчики часнику
  • базиліка, петрушка, розмарин
  • мелений чорний перець, куркума
  • оливкова олія

Приготування:

  • Бланшируем помідор: робимо на томаті хрестоподібний надріз, опускаємо в окріп на пару хвилин.
  • Знімаємо шкірку, видаляємо насіння. Дрібно ріжемо перець, томат, шаткуємо цибулю, часник, базилік і петрушку.
  • Припускаємо цибулю і часник в сковорідку з 3 ст. л. води.
  • Додаємо перці, тушкуємо кілька хвилин. Додаємо томат, базилік, петрушку, куркуму і мелений чорний перець.
  • Вичавлюємо сік лайма в суміш. Тушкуємо ще хвилин 5-6.
  • Соус готовий!
  • Розігріваємо духовку до 180°.
  • Моєму філе, укладаємо у форму для запікання. Викладаємо соус прямо на рибку, зверху прикрашаємо розмарином (за бажанням).
  • Готуємо 20 хвилин.
  • 2. Рибне блюдо — Тілапія з часником і лимоном

    Інгредієнти:

    • 1 філе тілапії (свіже або морозиво – розморозити)
    • 3 скибочки лимона
    • Щіпка сухого часнику
    • Жменю порізаної петрушки або кропу (за бажанням)
    • Сіль

    Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Промокніть філе серветкою, посоліть і посипте часником. Можна укласти філе в форму, чавунну сковороду (як у мене) або просто загорнути у фольгу. Прикривати, як я з’ясувала, не принципово.
    Масло наріжте скибочками і розкладіть по поверхні філе.
  • Поставте рибу в гарячу духовку на 15 — 20 хв.
  • Тим часом наріжте скибочками лимон. Викладіть на рибу, розгорніть фольгу або зніміть кришку з форми, якщо ви її використовували. Запікайте рибу з лимоном ще 5 – 7 хвилин.
  • Подавати раджу з відварною картоплею або рисом (з бурим – чудово!), у супроводі зелених овочів (брокколі, зелена квасоля). Особисто мені просто подобається кольорова гама в цьому випадку.
  • Олія, швидше за все, стече на дно форми – цим соусом якраз буде зручно полити картоплю або рис.

    Можна використовувати готове масло з травами – теж відмінно виходить.

    Така тілапія спокійно зберігається в холодильнику (2 – 3 дні (довше як-то не затримувалася).

    3. Рибне блюдо — Філе риби, запечене під гірчицею

    Інгредієнти:

    • Філе білої риби — 500 г (у нас тріска)
    • Гірчиця 2 ст. л (не гостра)
    • Олія оливкова — 2 ст. л
    • Сіль, перець — за смаком

    Приготування:

  • Розігріти духовку до 200 градусів.
  • Обмити рибу холодною водою і обсушити паперовими рушниками.
  • Змастити оливковою олією, посолити і поперчити з обох сторін. Зверху намастити тонким шаром гірчиці.
  • Перекласти на деко, попередньо застелений фольгою. Запікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки риба не буде легко відділятися виделкою.
  • Джерело

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here