5 рецептів сирних супчиків

0
1

29 серпня 2016, 9:35

Перші страви

5 рецептів сирних супчиків

Ніжний, пікантний сирний суп завжди був любимо нашими мамами та бабусями. Прості і смачні, легкі і дешеві — ми їх любимо. Зберігайте рецепти!

Тоді плавлені сирки були дуже смачними, я сама їх обожнювала. Зараз краще використовувати коробкові сири, типу «Янтар», тому що нинішні плавлені сирки в супі не розходяться. Тому сміливо замінюйте в інгредієнтах плавлений сирок на сир «Янтар» і буде Вам щастя 🙂

1) Сирний суп з грінками

Інгредієнти:

  • 2 л води або бульйону
  • 4 картоплини
  • вермішель
  • плавлений сирок
  • 20 г вершкового масла
  • сіль, перець — за смаком
  • спеції (за бажанням)
  • хліб
  • зелень

Приготування:

  • Картоплю очистити, нарізати соломкою. Додати в киплячу воду (бульйон) і варити до напівготовності.
  • Плавлений сирок нарізати на невеликі шматочки, додати в каструлю і добре перемішати. Коли сир розплавиться, додати вермішель, сіль, перець, вершкове масло і спеції. Поварити ще 10-15 хвилин.
  • Хліб нарізати невеликими кубиками й обсмажити на вершковому маслі до рум’яного кольору.
  • Розлити суп по тарілках, додати сухарики і рубану зелень.
  • 2) Сирний суп з фрикадельками

    Інгредієнти:

    • 400-500 г яловичого фаршу
    • 1 яйце
    • 2 цибулини
    • 1 морква
    • 3 плавлених сирка по 100 г
    • 5-6 середніх картоплини
    • сіль, спеції
    • лавровий лист, зелень
    • рослинна олія

    Приготування:

  • Цибулю нарізати кубиками і обсмажити до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.
  • Фарш посолити, поперчити. Додати 1 яйце, половину смаженої цибулі. Перемішати. Сформувати фрикадельки.
  • Моркву натерти на тертці. Обсмажити на рослинному маслі.
  • У каструлю водою в додаємо обсмажені цибулю і моркву, солимо. Доводимо до кипіння.
  • В супчик викладаємо підготовлені фрикадельки. Тим часом чистимо картоплю і ріжемо невеликими брусочками.
  • Через 5-7 хвилин додаємо в суп картопля. Додаємо лавровий лист, спеції за смаком.
  • Сирки нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо сирки в суп, коли картопля буде готовий. Добре розмішуємо, щоб сирки розчинилися.
  • Через 3 хвилини після цього додаємо зелень. Ароматний супчик готовий.
  • 3) Сирний суп з печерицями та брокколі

    Інгредієнти:

    • Печериці — 5-7 шт.
    • Сирки — 2 шт.
    • Брокколі — 200 г
    • Картопля — 1-2 шт.
    • Морква — 1 шт.
    • Сіль, рослинна олія для обсмажування

    Приготування:

  • Печериці нарізаємо. Обсмажуємо хвилин 5-10. Моркву тремо на тертці і теж обсмажуємо.
  • Брокколі поділяємо з суцвіттям, на дрібніші шматочки.
  • Можна брати свіжу брокколі (в сезон), можна скористатися і замороженою.
  • В такому випадку перед приготуванням сирного супу брокколі злегка розморозьте, інакше буде важко різати.
  • Картоплю ріжемо. У киплячу воду додаємо всі інгредієнти, солимо і варимо протягом 10 хвилин. Тим часом натираємо сирки на крупну тертку. І додаємо в суп.
  • Варимо ще хвилин 5, поки сирки не розійдуться. Посипаємо сушеним кропом (при бажанні) і даємо потомитися супчику ще пару хвилин. Подаємо сирний суп з сухариками або грінками.
  • 4) Супчик з голландським сиром

    Інгредієнти:

    • 2 ст. л. вершкового масла
    • 2 ст. л. пшеничного борошна
    • 1 л бульйону з будь-якого м’яса
    • 120 г несолодкого білого вина
    • 800 г голландського сиру
    • 2 шт. курячих яйця
    • 3 ст. л. жирної сметани
    • 100 г зелені петрушки
    • 2 зубчика часнику
    • сіль
    • мелені перець і мускатний горіх за смаком

    Приготування:

  • Викладіть В каструлю олію і розтопіть його. Додайте борошно, добре перемішайте її з маслом. Додайте в отриману масу потроху бульйон в теплому вигляді.
  • Знову ретельно все перемішайте і додайте вино, подрібнений часник і спеції. Після того, як суп закипить, висипте туди натертий на тертці сир.
  • Коли сир стане розчинятися, можна прибрати каструлю з вогню. В окремому посуді змішайте яєчні жовтки і сметану. Додайте цю суміш у суп.
  • Дрібно наріжте петрушку і теж висипте її у готовий суп. При подачі на стіл в тарілки додають сир, нарізаний кубиками.
  • 5) Сирний суп з фореллю і грибами

    Інгредієнти:

    • 250 г філе форелі
    • 200 г картоплі
    • 100 г моркви
    • 80 г цибулі
    • 100 г печериць
    • 150 г плавленого сиру
    • 100 г твердого сиру
    • 1 ч. ложка крохмалю
    • 20 г вершкового масла

    Приготування:

  • Почистіть овочі та гриби, наріжте шматочками. Закип’ятіть воду, додайте картоплю. Обсмажте на сковороді на вершковому маслі цибулю, моркву і гриби.
  • Додайте овочі до картоплі. Варіть їх до готовності картоплі.
  • Наріжте плавлений сир і додайте його разом з тертим твердим сиром в суп. Коли сир розплавиться, посоліть, поперчіть, додайте селера сушений і лавровий лист.
  • Після наріжте невеликими шматочками філе форелі і додайте їх в суп, готуйте 5 хвилин. Після розведіть крохмаль з водою і влийте в суп, перемішайте.5. Посипте зеленню, базиліком і готуйте ще 2 хвилини.
  • Скільки у світі різних перших страв! На нашому сайті їх менше, звичайно, але теж багато. Наприклад, ось такі рецепти:

    Французький цибульний суп

    Кефірна окрошка з куркою

    Холодний литовський борщ (холодник)

    11 рецептів солянок

    Розсольник з перловкою

    і так далі…

    Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here