Басків вишневий пиріг

0
1

31 серпня 2018, 3:02

Випічка

Басків вишневий пиріг

Кращий рецепт цього пирога від самого кухаря з країни Басків! А баски вміють смачно готувати і недарма славляться на весь світ своєю кухнею.Пиріг виходить найсмачніше! Для тіста збити вершкове масло з цукром до пишного стану, потім додати яйце і продовжувати збивати. Пшеничне борошно змішати з розпушувачем і мигдальною борошном (подрібненим мигдалем), додати до яєчно-масляної маси і збити всі разом. Готове тісто прибрати в холодильник на 1 годину або більше.

Поки тісто відпочиває, потрібно зварити начинку. Для цього розмістити вишню в каструлі(кісточки попередньо витягти), додати цукор, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Відлити з вишні пару ложок соку(якщо соку недостатньо, додати 1-2 ст. л. води), остудити його і розвести в ньому крохмаль, влити в варення, перемішати, проварити 2 хвилини і вимкнути вогонь. Охолодити начинку.

Тісто дістати з холодильника, розділити на дві частини—побільше й поменше.Яка побільше, розкачати її і викласти на дно форми.Намагатися, щоб вистачило викласти тестом і краї форми.Тісто не дуже легко буде розкачуватись, мені довелося прямо руками розмазувати тісто по дну(розмазується тісто легко і тут ніяких проблем не буде!).Я отщипывала по шматочку, розправлялася з ним і бралася за наступний.

Також я «налепила» бортики пирога.Потім виклала начинку(вона буде густа!), зверху выложитла пласт з залишився тесту(його я як-то зуміла розкачати маленької скалочкой, легко).Жовток(без білка!) змішати з водою і отриманою сумішшю змастити всю поверхню пирога, потім виделкою нанести рисуок і відправити в заздалегідь нагріту до 180 гр.духовку, пекти приблизно 35 хвилин.

Готовність перевірити лучиною. Форма підійде від 20 до 26 см в діаметрі, але саме 20 см буде ідеальною для цього кол-ва інгредієнтів. Форму попередньо змастити вершковим маслом і обсипати борошном, надлишки обов’язково струсити.

Тісто:

борошно – 250 г;
розпушувач – 1 ч. л.;
мигдальна борошно – 100 г;
яйце – 1 шт.;
вершкове масло – 170 г;
цукор коричневий – 120 г;
начинка:
вишня без кісточок – 400 г;
цукор – 60 г;
крохмаль – 1 ст. л.;
для змазування пирога:
жовток – 1 шт.;
вода – 1 ст. л.

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here