Булочки з Гарбузовим Маслом

0
1

10 жовтня 2018, 11:27

Випічка

Булочки з Гарбузовим Маслом

Цей оригінальний рецепт безсумнівно, стане кращим солодким частуванням у вашому домі.

Якщо вас природа обдарувала цього року відмінним урожаєм гарбуза, і ви не знаєте чим ще здивувати своїх близьких, то наступний рецепт саме для вас.

Таке чудове блюдо однаково добре виглядає і в якості святкового ласощі, і в ролі десерту на кожен день. Булочки з гарбузовим маслом в міру солодкі, апетитні і дуже ніжні. Спробувавши хоч один шматочок такого смачного страви, ваші близькі назавжди змінять своє ставлення до гарбузі.

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре450 р
  • Яблучний сидр або сік 100 мл
  • Сахар100 р
  • Кленовий сироп 3 ст. л.
  • Мелена кориця 1 ч. л.
  • Мелений імбир 1 ч. л.
  • Мелена гвоздика ½ ч. л.
  • Мускатний горіх ½ ч. л.
  • Молоко180 мл
  • Сухі дріжджі 2 ч. л.
  • Яйца2 шт.
  • Універсальна борошно 390 г
  • Цукровий пісок (для тесту) 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Вершкове масло 55 г
  • Цукрова пудра-60 г
  • Крем-фреш 115 г
  • Екстракт ванілі ½ ч. л.

Спосіб приготування:

У каструлі середнього обсягу об’єднати гарбузове пюре, мелену корицю, мускатний горіх, імбир, гвоздику, яблучний сидр і кленовий сироп.

Включити плиту на середній вогонь і поставити каструлю. Довести масу до кипіння і проварити протягом 20-25 хвилин. Постійно помішувати масло і не допускати його прилипання до стінок каструлі.

Як тільки гарбузова олія зменшиться в обсязі і придбає тягучу консистенцію, зняти його з вогню і залишити на столі для остигання. Після цього масло накрити харчовою плівкою або кришкою і помістити в холодильник.

Приступити до приготування тіста для булочок. У маленьку каструлю вилити молоко і поставити на плиту. Прогріти молоко до кімнатної температури і перелити у велику миску.

Туди ж висипати дріжджі і цукор. Ретельно перемішати вміст миски і залишити на кілька хвилин.

Збити в окремій тарілці 1 яйце. Додати його в молочно-дріжджову суміш і добре все перемішати. Додати до загальної маси борошно, сіль і вершкове масло. Дерев’яною ложкою перемішати вміст до однорідного стану.

Якщо тісто виходить занадто сухуватим, додайте трохи більше молока. Робити це потрібно поступово, додаючи в тісто за один раз по 1 столовій ложці молока.

Накрити вміст миски харчовою плівкою і поставити підходити в тепле місце. Для підняття тесту зазвичай вистачає 1 години.

Поверхня столу посипати борошном і викласти на нього тісто. Розкачати тісто качалкою у вигляді великого овалу розміром 46×30 див. Дістати з холодильника масло з гарбуза і рівномірно розподілити його на шарі тесту. Скрутити тісто у вигляді рулета і розрізати на рівні порції.

Підготувати форму для випікання. Накрити її пергаментом і розкласти на ній булочки з гарбузовим маслом. Розкладати випічку потрібно щільно один до одного, але так щоб вони не сильно при цьому стикалися. Накрити випічку харчовою плівкою і відставити в тепле місце на 1 годину.

В цей час розбити яйце, що залишилося в миску і додати до нього трохи води. Ретельно збити вміст до однорідної консистенції.

Як тільки випічка підійде, з неї необхідно зняти харчову плівку. Кожен рулетик зверху гарненько промазати сумішшю яйця і води.

Розігріти духовку до 180 С. Відправити у неї булочки і випікати протягом 20-25 хвилин. Зовні визначити готовність блюда можна по наявності золотистої скоринки і злегка карамелизированному гарбузової олії.

Поки булочки будуть випікатися потрібно приготувати крем. Для цього в миску висипати цукрову пудру, крем-фреш і екстракт ванілі. Додати до них 1 ст. л. кленового сиропу і інтенсивно перемішати всі інгредієнти.

Перед подачею на стіл випічку потрібно трохи охолодити і потім зволожити кремом. Виграшно страва виглядає на великій круглій тарілці.

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here