Десерт з житнього хліба

0
1

5 листопада 2018, 10:29

Десерти

Десерт з житнього хліба

Рідку сметану перелийте в марлю, покладіть на сито, підставивши невелику ємність, і відправте в холодильник годин на вісім.

Інгредієнти:

  • 300 г бородінського хліба
  • 200 г цукру
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 400-500 г густої сметани (30-40%)
  • 100 г цукрової пудри
  • 150 г замороженої або свіжої брусниці

Приготування:

З хліба зрізати скоринку, розкришити м’якоть. Перемішати її з 100 г цукру і меленою корицею. Потім перекласти в сковороду з антипригарним покриттям і смажити, помішуючи, на середньому вогні протягом 10 хв. Крихта повинна підрум’янитися і карамелизоваться. Дати охолонути.

Сметану збити міксером з цукровою пудрою до отримання пишної густої маси однорідної консистенції. Брусницю перемішати з цукром (якщо брусниця заморожена, дати їй попередньо злегка відтанути).

По широких келихах розкласти шарами хлібну крихту, ягоди з цукром і одержаний сметанний крем. Верхній шар повинен бути з крихти. Прибрати в холодильник на 1 ч.

Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here