Дріжджовий пиріг з капустою і печінкою

0
1

24 жовтня 2018, 11:06

Випічка М’ясо Вечеря

Дріжджовий пиріг з капустою і печінкою

Цей пиріг з капустою і печінкою можна випікати з дріжджового тіста, але я його спекла з пісочно-дріжджового тіста. Може цей пиріг не такий гарний, але зате він смачніший, тісто тоненьке, начинки багато!

Після приготування ви отримаєте 6 порції

Час приготування: 2 години 00 хвилин

ПРОДУКТИ ДЛЯ ДРІЖДЖОВОГО ПИРОГА З КАПУСТОЮ І ПЕЧІНКОЮ

Тісто

1 склянку трохи теплої води (250 мл)

2 ч. л. сухих дріжджів

1 ст. л. цукру

1 неповна чайна ложка солі

200 г спреду (смачніша, як не дивно, ніж з вершковим маслом)

близько 4 склянок борошна

1 яйце (білок в тісто, жовток для змащування верху)

Деко прямокутний 22х32 див.

Начинка

400 г капусти

300 г курячої печінки (можна будь-який)

великий пучок зеленої цибулі

50 г вершкового масла

сіль, перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У склянку з водою додати цукор, розчинити його, всипати дріжджі і залишити на 5-7 хвилин. Розм’якшений спред розтерти в крихту з 3 склянками борошна, посолити і влити дріжджову суміш, збитий білок, добре розмішати ложкою і поступово додаючи решту борошна замісити м’яке еластичне тісто. Поставити його в холодильник, поки готується начинка.

Приготування начинки: капусту дрібно нашаткувати, зелену цибулю з’єднати і обсмажити їх на вершковому маслі 7-10 хвилин до випаровування рідини, потім посолити, поперчити за смаком обсмажити 1 хвилину, зняти з вогню.

Печінка перебрати, очистити від проток і посмажити шматочки печінки на сильному вогні 4-5 хвилин ( не перепечеться). Потім печінку злегка остудити, дрібно порізати і з’єднати з капустою, якщо потрібно, підсолити.

Від готового тіста відокремити шматочок для прикраси, а решта тісто поділити на 2 частини, більшу і меншу. Більшу частину розкачати в прямокутний пласт, трохи більший розміру дека і укласти його на дно дека, формуючи бортики.

На тісто викласти начинку, розрівняти поверхню і накрити, розкатаним в пласт, меншим шматком тесту.

Краї акуратно і ретельно защипати.

Верх пирога прикрасити по своєму смаку, я прикрасила квітами, вирізаними спеціальної виїмкою. Але можна його і не прикрашати.

Поставити пиріг для вистоювання на 10 хвилин, а потім змастити поверхню жовтком, збитим з крапелькою молока або води.

Підготовлений пиріг помістити в розігріту до 190 градусів духовку і випікати до золотистого кольору близько 40 хвилин (може більше або менше в залежності від духовки). Пиріг подавати трохи теплим з улюбленими напоями або м’ясним або курячим бульйоном (можна з овочами).

Харчова цінність і калорійність дріжджового пирога з капустою і печінкою:

Калорії: 218 ккал.

Жири: 7 р.

Вуглеводи: 23 р.

Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here