Фантастично смачні десерти — 3 простих рецепта

0
1

6 лютого 2016, 10:10

Десерти

Фантастично смачні десерти — 3 простих рецепта

Скоро жіноче свято, і ми знову будемо накривати святковий стіл. Думаю, я не помилюся, якщо скажу, що більшість жінок обожнюють десерти. Тому сьогодні у нас саме вони: фантастично смачні десерти, які не вимагають випічки і готуються швидко і просто.

1. Мармурове суфле

Інгредієнти для приготування мармурового суфле:

  • Сир жирний ( сирна маса ) – 400 г
  • Сметана 20 % – 500 г
  • Пісочне печиво (наприклад Ювілейне) – 5-6 штук
  • Молоко – 5-6 столових ложок
  • Какао – 5 столових ложок
  • Цукор – 2/3 склянки
  • Желатин – 35-40 г

Приготування мармурового суфле:

  • Желатин заливаємо водою кімнатної температури на 30 хвилин так, щоб вода покривала.
  • Печиво подрібнити, але не до крихти.
  • Сир, сметану і цукровий пісок змішуємо до розчинення цукру. Повинна вийти однорідна маса.
  • Додамо в набряклий желатин молоко і нагріємо суміш, не доводячи до кипіння. Желатин повинен повністю розчинитися.
  • Тепер вводимо желатин з молоком в сирну масу, збиваючи вінчиком.
  • Розділимо сирну масу на 3 частини. В одну додати какао і злегка перемішати виделкою, щоб були видні шоколадні вкраплення на торті. У другу частину додамо подрібнене печиво. Третя частина залишається без добавок.
  • Беремо салатник круглої форми і вистилаємо харчовою плівкою. Вливаємо по 2 столових ложки поперемінно сирну масу у форму – з какао, з печивом, білу сирну масу. Прибираємо сирний торт в холодильник на 6 годин.
  • Потім перевернемо мармурове суфле на тарілку. Обережно приберемо салатник і плівку.
  • 2. Десерт а-ля тірамісу з лимончелло і рікоттою

    Інгредієнти для приготування десерту а-ля тірамісу:

    Начинка:

    • Рікотта — 900 г
    • Цукрова пудра — 1,5 склянки
    • Лимонна цедра — 1 столова ложка
    • Лікер «Лімончелло» — 1 столова ложка (якщо немає, можна замінити коньяком або лікером за смаком)

    Шар печива савоярді:

    • Вода — 2 склянки
    • Лімончелло — 2 склянки
    • Печиво савоярді — 750 м (можна зробити за цим рецептом)
    • Лимонний курд (рецепт див. нижче) — 4 склянки

    Шар вершків:

    • Вершки для збивання — 480 мл
    • Цукор — 4 столові ложки

    Приготування десерту а-ля тірамісу:

  • Начинка: У великій мисці змішайте рікотта, цукрову пудру, цедру і 1 столову ложку лимончелло.
  • Для змочування печива: У середній каструлі доведіть воду і лимончелло до кипени я. Варіть близько 5 хвилин. Зніміть з вогню, перелийте в миску і остудіть близько 5 хвилин.
  • Формування десерту:
  • Кожне печиво занурте на мить в охолоджену суміш води з лимончелло і потім викладіть першим шаром десерту.
  • Викладіть шар сирного крему і знову печиво. Тепер нанесіть шар лимонного курда.
  • Викладіть остаточний шар вимоченого печива.
  • Міксером збийте вершки з цукром до стійких піків і викладіть їх останнім шаром.
  • Поставте десерт в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
  • Подавайте охолодженим.
  • Рецепт приготування лимонного курда

    Інгредієнти:

    • Лимон — 3 штуки
    • Яйця курячі — 3 штуки
    • Вершкове масло — 100 г
    • Цукор — 1 склянка

    Приготування:

  • Лимони ретельно помити, витерти насухо. Зняти з лимонів жовту цедру, натерти на самій дрібній тертці.
  • В окрему ємність вичавити сік з лимонів, пропускаючи через сито.
  • Окремо перемішати яйця за допомогою віночка.
  • Додати цукор, перемішати.
  • Змішати яйця з лимонним соком і помістити ємність на каструлю з киплячою водою, поставити на газ.
  • Підігріти на водяній бані близько 15 хвилин, постійно помішуючи, поки маса не загусне.
  • Крем зняти з водяної бані.
  • Додати лимонну цедру і вершкове масло, нарізане маленькими шматочками. Все перемішати — масло має повністю розтанути в гарячому кремі. Так крем набуває насичений жовтий колір і ще більш насичений аромат.
  • Накрити харчовою плівкою і залишити охолоджуватися. Після того, як крем охолоне, перекласти в банку з кришкою. Лимонний курд можна зберігати в закритій банці в холодильнику 1-1,5 тижня.
  • 3. Десерт «Хмара щастя»

    Калорійність в 100 г: 135 Ккал

    Інгредієнти для приготування десерту «Хмара щастя»:

    Для коржа:

    • 1 маленьке яйце
    • 4 столові ложки вівсянки, перемеленої в борошно
    • 1 чайна ложка какао-порошку
    • Цукор або замінник цукру — за смаком
    • Розпушувач

    Для білого шару:

    • 150 г ніжного сиру
    • 7 г желатину
    • Вода
    • Цукор або замінник цукру — за смаком
    • Ванілін — за смаком

    Приготування десерту «Хмара щастя»:

  • Желатин заливаємо 50 мл води.
  • Яйце збиваємо, додаємо цукор або цукровий замінник (розчинений у воді), какао і борошно, замішуємо тісто. Якщо тісто дуже густе, можна ще підлити водички.
  • Додаємо розпушувач, збиваємо, виливаємо у форму і ставимо в мікрохвильову піч на повну потужність на 2,5 хвилини або до готовності (час залежить від потужності Вашої мікрохвильовки). Корж охолодити.
  • Далі, поки корж остигає, розчиняємо у воді цукор або замінник для білого шару.
  • Вливаємо солодку воду в сир і збиваємо.
  • Набряклий желатин ставимо в мікрохвильову піч на 20 секунд, щоб він розчинився. Цю суміш вливаємо до сиру і збиваємо.
  • Остиглий корж розрізаємо на 4 частини і укладаємо в 2 контейнера шарами: корж, сирну масу, корж, сирну масу. Ставимо в холодильник до застигання на 25-40 хвилин.
  • Впевнена, що і Вам ці фантастично смачні десерти сподобаються.

    Прекрасного святкового чаювання!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here