Гарбузово-апельсиновий торт

0
1

6 вересня 2018, 9:45

Випічка

Гарбузово-апельсиновий торт

Копіюю рецепт автора:

Тісто:

400 г борошна;
2 ч. л. розпушувача;
щіпка солі;
2 ч. л. без гірки кориці;
4 яйця;
300 г цукру;
1 стакан рослинного масла;
400 г тертого гарбуза;
цедра 1 апельсина;
велика жменя дрібно подрібнених горіхів.

Крем:

800 мл сметани;
200 г цукрової пудри;
3 ст. л. цукру;
сік 1 апельсина.

Натираємо гарбуз на дрібній тертці.

Яйця збиваємо міксером з цукром. Вводимо масло. Додаємо цедру.

Змішуємо борошно, корицю, сіль, розпушувач.

Рідку суміш з’єднуємо з сухою, перемішуємо, додаємо гарбуз і горіхи.

Викладаємо ложкою частину тіста на папір, формуємо коло.

Випікаємо близько 10 хвилин при температурі 180 градусів кілька коржів.

Крем

Сік апельсина проварюємо з цукром до загусання — близько 15 хвилин.

Сметану змішуємо з пудрою, в кінці вводимо апельсиновий сироп.

Промазуємо кремом остиглі коржі.

Прикрашаємо ягодами малини і горішками.

Ставимо торт в холодильник для просочення.

Мої коментарі: я зменшила всі інгредієнти на 1/4…тобто 3 яйця і далі за списком)….корицю не додавала…Коржі випікала у формі 22 см…розмазувала тісто за формою ложкою. Вийшло 4 пишних коржа. Звичайно, якщо класти тесту поменше, то і коржів буде більше — я не стала морочитися)…..Коржі обрізала акуратно по тарілочці, обрізки подрібнила в блендері на посипання…..Сметани мені вистачило 500 грам, брала 20% жирності.

Вообщем відмінний рецепт! Рекомендую!

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here