Гаряче варення

0
1

13 травня 2016, 2:17

Десерти Заготовки

Гаряче варення

Гаряче варення — не просто ласощі! Восени і взимку Ви не будете хворіти, якщо він завжди буде на Вашому столі!

Це варення — пекуче і дуже корисне. Його основа — яблука, добавка — імбир, лимон і спеції, які любите в солодкій випічці (кориця, мускатний горіх, кардамон, гвоздика).

Інгредієнти для зігрівального варення:

  • яблука
  • імбир
  • лимон
  • спеції
  • цукровий пісок

Пропорції інгредієнтів вибираєте на свій смак.

Заздалегідь прикиньте, скільки знадобиться цукру. Якщо варення планується з’їсти протягом місяця або Ви зазвичай його консервуєте, закочуючи в банки, то цукру можна взяти вдвічі менше, ніж яблук (по вазі). Якщо яблука кислі, то більше. Думаю, що яблучне варення варили практично всі, так що з цим розрахунком складнощів не виникне.

Як приготувати гаряче варення:

  • Яблука очищаємо від шкірки. Шкірку не викидаємо, вона буде нам потрібна.
  • Очищені яблука розрізаємо на приблизно однакові за товщиною 6-8 часточок, очищаємо серединки, які теж не викидаємо.
  • Яблучні дольки ріжемо упоперек на тонкі шматочки.
  • Шкірку і серединки від яблук заливаємо невеликою кількістю води і відварюємо до м’якості. Цей відвар проціджуємо, він нам знадобиться.
  • Варимо сироп з розрахунку склянку води або відвару на 1 кг цукру. Для цього в таз або каструлю, де будемо варити варення, насипаємо цукор. Відміряємо потрібну кількість відвару, наллємо в цукор і намагаємося перемішати так, щоб весь його змочити.
  • Поставимо таз на великий вогонь. Постійно перемішуючи цукор, домагаємося його розчинення.
  • Якщо сироп вже рідкий і кипить, а крупинки цукру в ньому ще видно, полурастворенные, можна вже класти яблука. Перемішуємо періодично. Вогонь можна зменшити, коли кипіння відновиться.
  • У проміжках між помішуванням моєму лимон і дрібно ріжемо його разом з шкіркою. Його завдання — просто дати запах, тому можна обійтися половинкою.
  • Імбир чистимо і нарізали дрібними шматочками довільної форми, лише б були тонкі. Розмір — якою буде приємно зажувати, тому що він в сиропі не провариться до м’якості і буде майже свіжий.
  • Яблука на вогні вже хвилин сорок, і якщо вони стиглі, шматочки темніють і стають прозорими – готові. Деякі залишилися світлими – нічого страшного, може, і вони цілком проварені.
  • Поки варення не загусло, кладемо в нього лимон, імбир і спеції.
  • Хвилин через 5 спробуємо і додамо те, чого не вистачає.
  • Готовність варення перевіряємо так; візьмемо трохи сиропу на ложечку і капніть на блюдце. Крапля повинна вийти круглої гудзичком, а не плямою. Тоді можна розливати варення (гарячим сухі стерилізовані банки).
  • Таке варення можна робити цілий рік, коли є яблука. І вживати цілий рік — для профілактики.

    Приємного апетиту і будьте здорові!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here