Карамель золота

0
1

10 вересня 2018, 2:17

Десерти

Карамель золота

Знайшла в Інеті рецепт золотий карамелі і вирішила спробувати зробити, тим більше що в Єгипті її роблять прямо на вулиці — видовище!!!

А ось і сам рецепт:

  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. ложки меду
  • 2 ст. ложки раст. масла (для змазування дека)

Отже, почнемо…

Висипала цукор в сотейник

Поставила на середній вогонь і спостерігала, помішуючи, поки він весь не розплавиться (дивіться не пережгите, інакше карамель буде гірчити!)

Додала мед, відразу запенился і я вимкнула.

Вилила на деко

Спробувала ножем, ніби трохи застигла і тягнеться.

Вирішила взяти в руки — гаряче. Одягла рукавички — дуже тонкі, треба було під них ще в’язані рукавиці надіти (!)

І стала тягнути (самий прикольний момент — коли вона перетворюється в золоту!!!)

І ось така вийшла (можна було б і ще порастягивать)

Якщо ви не встигли всю карамель розтягнути — вона у вас застигла, трохи підігрійте деко на газу, і вона знову стане м’якою.

Робити дуже цікаво, але я не обіцяю вам, що це легко і просто. З першого разу може й не вийти. І раджу мед використовувати тільки натуральний!

Якщо все ж таки вирішите спробувати, врахуйте, буде багато посуду в застиглій карамелі. Але! відмивається все просто, сотейник залити водою, туди ж закинути ложку. А деко поставити на газ, коли карамель розплавиться, прибрати ножем і залишки витерти мокрою губкою.

Джерело

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here