Кавово-горіховий торт без борошна

0
1

28 травня 2016, 8:00

Випічка

Кавово-горіховий торт без борошна

Цей красивий і смачний кавово-горіховий торт не містить борошна ні крапельки. Але він і без борошна виходить просто чудовим. Насичений кавовий аромат та смак, ніжна текстура і повітряний крем, що тане в роті… Ммммм… Смакота!

Час приготування: 100 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій кавово-горіхового торта:

Тісто:

  • 6 яєць,
  • 125 г цукрового піску
  • 200 г меленого фундука,
  • 2 столових ложки мелених панірувальних сухарів,
  • 1 столова ложка меленої кави,
  • 1/2 чайної ложки розпушувача.

Крем:

  • 500 мл вершків жирністю 35%,
  • 100 г шоколаду «Кави з молоком»,
  • 2 столові ложки цукрової пудри,
  • 2 столових ложки кавового лікеру,
  • 2 столових ложки досить міцної кави (напою).

Просочення:

  • 50 мл кип’яченої води,
  • 50 мл лікеру Бейліз.

Для прикраси:

  • 80-100 г тертого шоколаду «Кави з молоком»,
  • кавові зерна.

Як приготувати кавово-горіховий торт:

  • Духовку розігріти до 170 градусів.
  • Форму діаметром 16-18 см змастити маслом, на дно постелити пекарську папір або пергамент.
  • Фундук змолоти в комбайні, змішати з сухарями, кава і розпушувачем. Просіяти суміш через не дуже дрібне сито.
  • Збити яйця з цукром до пишності. Обережно вмішати сухі інгредієнти лопаткою.
  • Викласти тісто у форму, трошки постукати нею об стіл, щоб тісто краще розійшлося і після випікання не було в центрі «гірки». Випікати близько 50 хвилин. Готовність визначити дерев’яною шпажкою.
  • Викласти бісквіт на решітку і остудити. Розрізати на 3 коржі.
  • Для приготування крему покласти в кухлик шоколад, додати каву і лікер. Поставити на водяну баню, тримати, помішуючи, поки шоколад не розплавиться і суміш не стане однорідною. Остудити до кімнатної температури.
  • Збити вершки до м’яких піків з цукровою пудрою і на великій швидкості швидко додати шоколадну суміш. Довго не збивати! Крем може стати дуже густим.
  • Відкласти в кондитерський мішок трошки крему. Покласти один бісквіт на блюдо, добре просочити, викласти трохи менше ніж 1/3 крему, зверху другий, знову просочити і знову крем, далі останній корж.
  • Залишилися кремом покрити верх і боки торта. Натерти на тертці шоколад і прикрасити боки. Зверху видавити кілька завитків з кондитерського мішка, і на кожен покласти кавове зернятко.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here