Корисні кулінарні поради від шеф-кухарів

0
1

27 лютого 2016, 7:19

Кулінарні секрети

Корисні кулінарні поради від шеф-кухарів

У кожної господині є свої кулінарні секрети. А ось що радять професійні шеф-кухаря:

1. Щоб картопля не разваривалась, потрібно додати пару крапель 9% оцту.

2. Цвітну капусту варимо в молоці, щоб зберегти її колір, в простій воді вона придбає сірий відтінок.

3. М’ясо рекомендується покласти в пластиковий пакет закривається і залишити в теплій воді на 30 хвилин, щоб м’ясо пропеклося рівніше.

4. В юшку кладіть міхур разом зі спеціями, він додасть приємний смак.

5. Борщ буде смачніше, якщо після приготування не відразу знімати його з плити.

6. Якщо покласти авокадо в один пакет з бананами, можна прискорити його дозрівання, за рахунок етилену, який прискорює цей процес.

7. Занадто гострий смак завжди можна пом’якшити натуральним йогуртом.

8. Якщо покласти цитрусові в мікрохвильовку на 10 секунд, вони дадуть в 2 рази більше соку.

9. М’ясо промивай холодною водою, не замачивай його тривалий час.

10. Різотто готуй 18 хвилин, і не однією хвилиною менше або більше, плюс слабкий вогонь і постійне помішування.

11. Якщо ви пересолили суп, додаємо в киплячий суп сиру картоплю великої нарізки або макарони, вони заберуть до себе зайву сіль. Картоплю можна витягти, якщо не хочете її їсти. Додаємо 5 крапель лимонного соку і 1 щіпку цукру.

12. Замочуємо сочевицю і квасоля в газованій воді, це пом’якшить шкіру і розкриє пори, краще ніж звичайна вода з крана, квасоля і сочевиця від цього краще звариться, не перетворившись в однорідну масу.

13. Якщо покласти зів’ялі овочі в холодну воду, можна частково повернути їм колишню свіжість.

14. Сметана буде пишніше і краще збиватися, якщо додати сирий яєчний білок.

15. Супи рекомендується посипати зеленим кропом, зеленою цибулею, петрушкою, щоб збільшити вміст вітаміну С.

Напевно у Вас є що доповнити, а можливо і заперечити. Поділіться з нами!

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here