Крем шарлотт

0
1

19 серпня 2015, 7:37

Випічка

Крем шарлотт

Масляний яєчно-молочний крем шарлотт можна використовувати в будь-якій солодкій випічці в якості начинки або прошарку.

Інгредієнти для приготування крему шарлот:

* всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури

  • Вершкове масло — 200 г
  • Яйце куряче — 2 штуки (або перепелиних 8-10 штук)
  • Цукровий пісок — 4 столові ложки
  • Молоко — 100 мл
  • Ванілін — за смаком
  • Коньяк або ром — за смаком та бажанням

Як приготувати крем шарлотт:

  • У мисці збити яйця з цукровим піском і ваніліном. Додати молоко, перемішати.
  • Суміш перелити в каструльку і підігрівати на слабкому вогні або водяній бані, постійно помішуючи, до загустіння. Не варити і не кип’ятити!!!
  • Охолодити.
  • Розм’якшене вершкове масло збити міксером у пишну білу масу.
  • Продовжуючи збивати, додавати невеликими частинами яєчно-молочну суміш. Перед закінченням збивання додати коньяк або ром — за бажанням. Повинен вийде однорідний повітряний крем.
  • Крем використовувати за призначенням відразу. Але можна зберігати в холодильнику в закритому посуді не більше 3-4 днів.
  • На нашому сайті Ви знайдете і інші смачні креми для Вашої солодкої випічки. Наприклад:

    Густий крем зі сметани без загусників

    5 найпростіших кремів для тортів та інших десертів

    Ароматний і смачний десерт — лимонний крем

    Сирний крем з песто

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here