Листкові трубочки

0
1

24 листопада 2016, 1:53

Випічка

Листкові трубочки

Дуже простий і дешевий десерт, улюблений з дитинства.

Час приготування приблизно 30 хвилин.

Інгредієнти для 12 листкових трубочок:

  • 500 г готового листкового тіста;
  • 2 курячих яйця;
  • 150 г цукрового піску;
  • щіпка солі;
  • рослинна олія для змащування форми.

Приготування листкових трубочок:

  • Відокремимо яєчні білки від жовтків, помістивши в окремі ємності.
  • Збиваємо білки з дрібкою солі міксером на високій швидкості, поки об’єм не збільшиться втричі. Потім додаємо цукровий пісок і знову збиваємо, тепер близько 10 хвилин, поки білковий крем не стане густим і не утворює піки.
  • Розкотимо тісто в прямокутний пласт, намагаючись розтягнути горизонтально. Потім наріжемо з нього смужки шириною 2 див.
  • Для створення трубочок нам знадобляться конуси: можна придбати в магазині, а можна просто сформувати їх з листів щільного паперу і скріпити степлером. Залізні конуси змащуємо рослинним маслом і, починаючи знизу, накручуємо на них смужки тіста, заходячи за попередній край. Як тільки докрутим до верху, закріплюємо смужку на тесті, не виходячи за конус, інакше після запікання ми не зможемо його витягнути. Поступимо так з усіма нарізаними смужками.
  • Змащуємо форму або пергаментний папір рослинним маслом і кладемо на неї все загорнуті трубочки. Разболтаем відстрочені жовтки. З допомогою кондитерського пензлика змащуємо ними поверхню трубочок.
  • Включаємо духовку на 180 градусів і поміщаємо в неї наш лист. Випікаємо трубочки 15-20 хвилин, стежачи за їх поверхнею. Як тільки вона зарум’яниться, виймаємо деко і даємо трубочках охолонути разом з конусами. Якщо вийняти конуси з теплою випічки, то вона зімне або розірветься.
  • З остиглих трубочок виймаємо конуси. Заповнюємо кремом кондитерський шприц або пакет і наповнюємо їм трубочки. За бажанням можна обсипати їх цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.
  • Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here