Мегральские хачапурі — пальчики оближеш

0
1

20 вересня 2018, 9:05

Випічка

Мегральские хачапурі — пальчики оближеш

З цієї випічкою у мене пов’язані найтепліші спогади. Вперше мегрельские хачапурі я спробувала в ресторані Кідев, де вечеряла з мамою в останній день мого візиту в Україну. Мені дуже сподобався цей готельний комплекс і ресторан Кідев, дуже смачна кухня, неймовірної краси інтер’єр, якщо будете в Києві — обов’язково відвідайте це місце.

Вони готують приголомшливо смачні хачапурі, настільки смачні, що доївши останній шматок, мені залишалося тільки мріяти, щоб побувати в цьому ресторані і спробувати їх знову)

Я часто люблю повторювати ресторанні страви вдома, і цей раз не став винятком. Одного разу в Сан-Франциско, в російському магазині, запримітивши сулугуні на прилавку, я тут же згадала про те неймовірний смак хачапурі, про сир, який як м’яке хмаринка тане в роті, залишаючи приємний вершковий смак солонуватий.

І так, з вказаної кількості виходить досить багато хачапурі, три великих коржі — для маленької сім’ї — забагато. Я пропоную спекти всю порцію, а що залишиться загорніть в харчову плівку і покладіть в морозилку. Одного разу це стане дуже приємною знахідкою 😉 Просто розігрійте заморожені хачапурі в духовці і насолоджуйтеся знову і знову.

Мегрельские хачапурі рецепт

Інгредієнти:

  • Тепла Вода — 150 мл
  • Цукор — 2 ч. л
  • Швидкодіючі сухі дріжджі — 2 ч. л
  • Молоко — 100 мл
  • Масло вершкове — 30 г
  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — 1 ч. л
  • Борошно — 500 г
  • Сир сулугуні — 600 г

1. Приготуємо опару для тіста. Воду злегка підігрійте, додайте 2 чайні ложки цукру і добре розмішайте. Додайте сухі дріжджі, накрийте харчовою плівкою або рушником і залиште на столі на 30 хвилин

2. Молоко також злегка розігрійте масло розтопити в мікрохвильовій печі і дайте охолонути. У велику миску просійте борошно з сіллю, додайте яйце, молоко і розтоплене масло

3. Влийте дріжджі і замісити тісто. Вимішуйте тісто 5-10 хвилин до еластичності. Готове тісто змастіть рослинною олією, покладіть в глибоку миску і накрийте. Залиште тісто підніматися на 2 години

4. Коли тісто підніметься, сир натріть на крупній тертці

5. Розділіть тісто на 3 частини. Порцію тіста розкачати в коло, в середину викладіть натертий сир (≈150 г) Краї тіста підніміть і зберіть в центрі

6. Переверніть мішечок швом вниз і знову розкачайте в коло. Всередині коржі буде повітря, його можна випустити проколів хачапурі в декількох місцях. Змастіть корж збитим жовтком

7. Духовку розігрійте до 200° C (400° F) Перекладіть хачапурі на деко і щедро посипте сиром. Випікайте в розігрітій духовці 8-10 хвилин, потім збільште температуру духовку до максимуму і випікайте до рум’яної скоринки ( приблизно 5 хвилин)

8. Подавайте мегрельские хачапурі теплими, приємного Вам апетиту і смачного чаювання!

Ви також можете подивитися:

  • Швидкі хачапурі до сніданку
  • Хачапурі по-тбилисски
  • Хачапурі не по-грузинськи

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here