Молочний пиріг галактобуреко

0
1

22 вересня 2016, 11:51

Випічка

Молочний пиріг галактобуреко

Золотистий, хрусткий, неймовірно ніжний на смак, що тане в роті… Такий він, молочний пиріг галактобуреко. Якщо ви були в Греції, то, ми впевнені, вам пощастило спробувати галактобуреко місцевого приготування. Втім, греки не тримають рецепт пирога в секреті. Будь ласка, готуйте і насолоджуйтеся! Ми ділимося з Вами оригінальним рецептом.

Слово «галактобуреко» (γαλακτομπούρεκο) тільки здається загадковим. У перекладі з грецької воно означає «заварний крем, загорнутий у філо» (Як приготувати тісто філо, дивіться тут). Зовні пиріг дуже схожий на турецьку пахлаву. Але, ще раз нагадуємо, галактобуреко — грецький десерт!

Інгредієнти для приготування молочного пирога галактобуреко:

  • Яйця – 6-8 штучок
  • Цукор – 1 склянка
  • Манна крупа – півтори склянки
  • Молоко – 7 склянок
  • Лимон – 1 штука (нам потрібна тільки цедра)
  • Вершкове масло – 3 столові ложки
  • Тісто філо (можна, в крайньому випадку, замінити на листкове) – 600 грам (або 10 листів)
  • Розтоплене вершкове масло – 150 грам
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Для сиропу:

  • Цукор – 2 склянки
  • Вода – 1 стакан
  • Лимонний сік – 1 чайна ложка

Як приготувати молочний пиріг галактобуреко:

  • Візьміть яйця і вбийте в каструлю. Заважайте їх за допомогою віночка і потроху додавайте цукор. Вам потрібно, щоб ця суміш стала густою.
  • Як тільки Ви досягнете цього, то всипайте в каструлю манку, лимонну цедру і ванільний цукор, після чого залийте все молоком.
  • У Вас вийде крем і його треба поставити на вогонь і варити, поки знову не стане густим.
  • Вам потрібно буде постійно заважати його. Це займе приблизно 10 хвилинок.
  • Коли пройде 10 хвилин, то масу можна знімати з вогню.
  • У каструлю додайте 3 столових ложки вершкового масла і ретельно перемішайте.
  • Тепер займемося самим випіканням молочного пирога галактобуреко.
  • Для початку змастіть форму розтопленим вершковим маслом. Тільки не всі використовуйте масло, воно нам ще придасться!
  • Далі викладіть шарами 6 аркушів тесту, тобто один на інший. Кожен аркуш змащувати розтопленим маслом, не жалійте його. Важливо: всі шари повинні виходити за край форми приблизно на 2 см!
  • Поверх 6 аркушів тесту викладайте крем. Тут поспішати не треба і акуратно розрівняйте начинку.
  • Тепер справа за малим! Візьміть решту 4 аркуша листкового тіста і покладіть зверху на крем. Не забуваючи кожен шар промазати маслом.
  • Виступаючі краї тіста загорніть догори.
  • Тепер змастіть весь пиріг ще раз вершковим маслом і можна відправляти галактобуреко запікатися в розігріту до 180 °С духовку.
  • Випікати його потрібно приблизно 45 хвилин, щоб з’явилася апетитна скориночка. Після чого десерту потрібно час охолонути.
  • Поки пиріг в духовці, займіться сиропом. Змішайте всі інгредієнти і поставте їх на невеликий вогонь. Нехай повариться 15 хвилин, поки не загусне, не забувайте помішувати.
  • Тепер самий відповідальний момент! Коли будете витягати пиріг з духовки, то відразу залийте сиропом так, щоб пиріг буквально тонув у ньому. Коли пиріг буде остигати, то він вбере в себе весь сироп, тому не бійтеся.
  • Як тільки молочний пиріг галактобуреко охолоне, відправте його в холодильник на ніч або на 8 годин.
  • Перед подачею випічка повинна годинку постояти при кімнатній температурі.
  • Коли Ви не можете обійтися без солоденького і Вас тягне приготувати щось нове, то заходьте до нас на сайт і вибирайте будь смачненького:

    Чорничний перевернутий пиріг

    Заливний грушевий пиріг

    Сирно-вишневий пиріг

    Сирна запіканка з вареним згущеним молоком

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here