Морквяний суп

0
1

29 червня 2016, 2:06

Перші страви

Морквяний суп

Спробувавши цей супчик, ви захочете готувати його ще не один раз! Він складається тільки з корисних інгредієнтів, тому сподобається всім любителям здорової їжі. Що ще робить суп незвичайним і дуже смачним, — це листкові палички, з якими його зазвичай подають.

Інгредієнти для приготування морквяного супу (основні):

  • Сіль, перець за смаком
  • 1 щіпка меленого мускатного горіха
  • 5 листочків м’яти
  • 2 стебла селери
  • 1 шт. картоплі
  • 500 мл курячого бульйону
  • 100 г емменталь
  • 1 лавровий лист
  • 1 гілочка свіжого чебрецю
  • 4 шт. великої моркви

Для приготування листкових паличок потрібно:

  • 230 г листкового бездріжджового тіста
  • 1 яєчний жовток
  • 3 ст. л. вершків

Спосіб приготування морквяного супу:

  • Для початку потрібно помити всі овочі, очистити і нарізати невеликими кубиками.
  • Далі — покласти в каструльку, додати лавровий лист і гілочку чебрецю.
  • Після цього потрібно залити все бульйоном, накрити кришкою і довести до кипіння на слабкому вогні півгодини.
  • Лавровий лист і чебрець необхідно видалити з супу на цьому етапі.
  • Далі овочі потрібно подрібнити до стану пюре за допомогою блендера або кухонного комбайна.
  • Потім викладіть все назад в каструлю, додайте тертий сир емменталь (80 г).
  • Посолити і поперчити за смаком, додати мускатний горіх.
  • Перемішати до повного розчинення сиру. Дати настоятися 15 хвилин
  • А тим часом готуємо палички. Для цього розгорніть готове листкове тісто, наріжте на смужки шириною 2 див.
  • Викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
  • Потім потрібно змастити палички яєчно-вершковою масою і посипати їх тертим сиром.
  • Запікайте в розігрітій до 200 0 духовці хвилин 10, поки вони не зарум’яняться.
  • Подавати суп з вершками і листковими паличками.
  • За бажанням, можете прикрасити листям м’яти.
  • Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here