Найсмачніші Брауні

0
1

18 січня 2016, 5:52

Випічка

Найсмачніші Брауні

Цей рецепт так і називається «найсмачніші Брауні» і, треба сказати, що він повністю виправдовує свою назву. Дуже приємно отримувати схвальні вигуки близьких і друзів, а прохання типу «А можна я ще шматочок?..» пестять слух і тішать «кулінарне» самолюбство. 🙂

Інгредієнти на 12-16 брауні:

  • 3/4 склянки вершкового масла
  • 2,5 крупно нарізаних плитки молочного або гіркого шоколаду
  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан коричневого цукру
  • 4 яйця кімнатної температури
  • 2 чайних ложки ванільного екстракту
  • 1,5 склянки борошна
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 чашка порізаних волоських горіхів або горіхів пекан

Як приготувати «найсмачніші Брауні»:

  • Наріжте масло на невеликі шматочки і покладіть їх в пароварку з ледь закипаючою водою. (Немає пароварки? Не проблема. Знайдіть жароустойчивую миску, яка буде міститися в середню каструлю, заповнюючи її приблизно наполовину. Це може бути скляна або металева миска з ручкою, без різниці. Наповніть каструлю водою на 3-5 см – миска повинна бути над водою, не занурюючись в неї.)
  • Поки масло тане, рівномірно посипте поверх нього шоколад. Залиште суміш на низькому вогні на 5 хвилин, потім перемішайте до однорідної маси. Зніміть верхню частину пароварки і залиште шоколад остигати до кімнатної температури.
  • Заздалегідь розігрійте духовку до 180 º. Злегка змастіть маслом квадратну форму для випічки (розміром приблизно 25 на 25 см, менше не підійде) і трохи присипте борошном.
  • Змішайте білий і коричневий цукор у великій мисці. Додайте яйця. Збийте суміш міксером, поки не стане однорідною (30 секунд на високій швидкості). Додайте ванільний екстракт і розтоплений шоколад і збийте на середній швидкості, але не дуже ретельно.
  • Окремо змішайте борошно і сіль, всипте в шоколадну суміш і перемішуйте, поки не залишиться борошняних грудочок. Додайте горіхи. Виливайте тісто в приготовану форму і розрівняйте ложкою.
  • Випікайте Брауні на центральному відділенні духовки 30-45 хвилин. Готове тісто трохи підніметься і покриється тонкою цукровою скоринкою. Щоб перевірити готовність, використовуйте 3 зубочистки. Першу занурте в тісто за 2,5 сантиметра від краю, вона повинна залишитися сухою. На другий зубочистці, увіткненої за 5 см від краю, повинно залишитися трохи тесту, і на останній, увіткненої в середину тіста має бути ще трохи більше.
  • Вийміть форму з духовки і залиште Брауні остигати. Щоб Брауні вийшли акуратними, накрийте форму і поставте в холодильник на кілька годин перед тим, як нарізати (звичайно, якщо Ви зможете не піддаватися спокусі так довго). Подавайте Брауні трохи охолодженими або кімнатної температури.
  • Що ще з брауні та інших десертів можна знайти на Вкуснятинках:

    Брауні з вершковою начинкою

    Шоколадно-банановий брауні

    Брауні — чізкейк

    Шоколадний пиріг «Аромат пристрасті»

    Шоколадно-кокосовий торт

    І це лише мала дещиця того, що Ви можете приготувати за нашими рецептами!

    Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here