Насипний пиріг з печерицями

0
1

27 жовтня 2016, 8:39

Випічка

Насипний пиріг з печерицями

Насипний пиріг з печерицями — дуже оригінальний і смачний, чимось нагадує піцу, але тільки прискореного приготування!

Інгредієнти для насипного пирога:

  • томатний сік — 0,6 л
  • борошно — 3 склянки
  • варені круто яйця — 5 штук
  • печериці — штук 10 великих
  • цибуля ріпчаста — 3 цибулини або за смаком
  • плавлені сирки — 3 пачки
  • розпушувач для тіста — 0.5 пакетика
  • маргарин — 250 г
  • кубик «Галина бланка» (краще всього грибний, але можна і курячий). Якщо не вживаєте бульйонні кубики, то набір улюблених спецій для грибів
  • зелень — за смаком
  • цукровий пісок — 1 столова ложка
  • сіль — 1/3 їдальні ложки
  • куркума базилік, імбир
  • рослинна олія для пасерування

Як приготувати насипний пиріг з печерицями:

Начинка:

Печериці промити і нарізати крупно. Цибулю нарізати не дуже дрібно або як Вам подобається.

Нагріти в сковороді олію, додати туди цибулю і печериці. Додати туди цукор, сіль і кубик «Галина бланка», щоб все це гарненько розчинилося.

Ах! Який ароматний парок в’ється над пассируемыми з цибулею печерицями…

Порізати зелень, натерти на крупній тертці варені яйця, плавлені сирки, додати туди гриби з цибулею, куркуму, базилік, імбир. У мене ще було пару варених картоплин, і я їх теж потерла туди ж на тертці, але можна і без них.

Потім залити цю суміш 0,6 л томатного соку і все гарненько розмішати. Начинка повинна бути рідкою, тому що тісто для пирога дуже сухе.

Повністю підготовлена начинка для пирога

Тісто:

Висипати в миску борошно і натерти на крупній тертці маргарин, періодично занурюючи його в борошно. Розмішати столовою ложкою цю суміш разом з розпушувачем для тесту.

Потім рівномірно ложкою насипаємо перший шар тіста (трохи більше половини) на змащене деко. Тісто не утрамбовувати і не можна формувати по його краях ніяких бортиків .

Потім поверх цього шару рівномірно викласти ложкою начинку, а зверху — решту тіста.

Готовий до випічки пиріг

Поставити пиріг в розігріту духовку і випікати при температурі 200 градусів хвилин 40, при верхній і нижній термоциркуляции.

За 10 хвилин до закінчення випічки вимкнути нижній нагрів, а за 5 хвилин — верхній, потім дати пирогу постояти у вимкненій духовці ще хвилин 5.

Дістати з духовки, дати охолонути, розрізати на шматки і викласти на блюдо.

Вид зверху
Вид збоку

Приємного апетиту!

Джерело

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here