Ніжний сирний торт

0
1

5 січня 2016, 2:46

Випічка

Ніжний сирний торт

Ніжний сирний торт можна готувати різними способами. Якщо ви все зробите правильно, смачно в будь-якому разі.

Інгредієнти для приготування ніжного сирного торта:

  • сир — 400 г
  • цукровий пісок (тісто+крем) -2 склянки
  • яйце (тісто — жовтки, крем-білки) — 4 штуки
  • масло вершкове — 300 г
  • ванільний цукор — 2 упаковки
  • крохмаль кукурудзяний — 1 столова ложка
  • молоко — 900 мл
  • волоські горіхи — 150-200 г
  • лимонний сік — 1 столова ложка
  • борошно — 2,5-3 склянки
  • сода — 2 чайні ложки

Приготування ніжного сирного торта:

  • Приготувати тісто. Сир (у мене жирний домашній) добре розтерти з цукром (1 ст.). Якщо сир сухуватий, бажано протерти його через сито.
  • Додати до сирної маси жовтки, соду (погасити соком лимона).
  • Масу залишити при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, щоб вона збільшилася приблизно в два-три рази.
  • Борошно всипати невеликими партіями до сирної маси, кожен раз якісно перемішуючи. Додавати борошно до тих пір, поки тісто не стане слухняним, тобто буде скочуватися в хороший куля, не прилипаючи до рук.
  • Викласти тісто на подпыленную борошном поверхню, розділити на 10-12 рівних частин, з кожної частини розкачати тонкі круглі коржі.
  • Випікати коржі в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці. Нікуди не відходьте: тонкі коржі і печуться буквально кілька хвилин!
  • Приготувати крем. Білки добре розмішати з 1 склянки цукру і ванільним цукром. Додати 2 ст. ложки (під ніж) борошна і ложку крохмалю (попередньо розмішані в невеликій кількості холодного молока, щоб не було грудочок).
  • Молоко закип’ятити, помішуючи, додати білки і зварити заварний крем.Остудити. (Чим більше борошна або крохмалю — тим густіше вийде крем. Густота крему і солодкість регулюється за смаком).
  • Далі у великій мисці збити міксером вершкове масло кімнатної температури до пишноти. Не припиняючи збивання, поступово по ложці додавати охолоджений крем у збите масло. Збити крем до однорідності. Готовим кремом перемазати коржі.
  • Зверху торт прикрасити подрібненим печивом або горіхами. Можна прикрасити верх торта подрібненим вівсяним печивом, а по нижньому краю виклала половинками волоських горіхів. З горіхами особливо смачно, якщо додати палички кориці, апельсин і зірочка анісу.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here