Оригінальні слойки з листкового тіста

0
1

14 листопада 2018, 11:09

Випічка

Оригінальні слойки з листкового тіста

Час приготування: 40 хв

Порций: 12 шт

Випічка з листкового тіста досить часто присутній на нашому святковому і не тільки святковому столі. Дуже зручно, швидко і смачно — впорається навіть сама молода і недосвідчена господиня! Все залежить від вибору начинки і від форми яку ми хочемо надати готовому виробу.

Зовсім нещодавно мені попався на очі оригінальний рецепт слойок з листкового тіста, здавалося б, нічого нового, але форма мені здалася дуже цікавою, особливо напередодні зимових свят. Слойки у вигляді ялинки, які можна поставити у центрі столу або зробити подачу індивідуальної, розташувавши їх по одній у кожній тарілки так, що ваші гості відразу ж знайдуть чим себе зайняти в очікуванні початку обіду або вечері.

В даному випадку у мене вийшов варіант закуски з листкового тіста, але якщо поміняти начинку на солодку, то слойки можна подавати і на десерт. Я розповім як я це зробила, а фото допоможуть з більш наочною ілюстрацією, оскільки деякі пасажі приготування трохи важко пояснити на словах.

Отже, я перейду до рецептом, а ви вже вирішуйте самі що спекти з листкового тіста: закуску, десерт, а може перше або друге блюдо.

Інгредієнти:

  • 1 рулон листкового тіста
  • 100 гр шинки або бекону
  • 20 г тертого сиру
  • 12 шт. зелених оливок без кісточок
  • 12 кубиків з сиру (опціонально)

Рецепт приготування випічки з листкового тіста

Підготуємо всі необхідні інгредієнти: листкове тісто, якщо необхідно, заздалегідь розморозимо, шинку наріжемо тонкими скибочками, а сир натремо на дрібній тертці.

Розкотити рулон листкового тіста на столі, а потім нарізати смужки шириною близько 2 див.

Поверх кожної смужки тіста розкладаємо скибочки шинки.

Зверху посипаємо тертим сиром.

Починаємо формувати слойку у вигляді ялинки, на фото це видно більш наочно.

В результаті повинні отримати ось таку приблизно «заготовку».

У кожну ялинку обережно вставляємо дерев’яну шпажку, яку попередньо трохи смочим холодною водою.

Після того, як ви приготували все «деревця» викладаємо їх на деко вистелений папером для випікання.
Змастіть поверхню молоком і запікайте слойки в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці 15 хвилин до появи золотистого кольору.
Я запікала в статичній духовці без охолодження.

Після того, як випічка з листкового тіста готова витягуємо деко і залишаємо ялинки остигати. Потім кожну прикрашаємо за допомогою оливки.

Подавати цю оригінальну закуску можна просто помістивши в стакан кілька ялинок, а можна надати ще більш ефектний вигляд, нарізавши сир кубиками і зміцнити кожну ялинку на кубику з сиру.
Все дуже просто і легко, а виглядає кумедно і симпатично, а, крім того, ще й смачно!
Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here