Печиво діамантове

0
1

28 вересня 2015, 11:22

Випічка

Печиво діамантове

Печиво діамантове має форму усіченого конуса, а свою назву отримало за блискучі грані цукру з боків. Як стверджує автор рецепта, це печиво від знаменитого Майстра кулінарного мистецтва П’єра Ерме.

Хоч я і намагалася робити все за рецептом, зовні вони в мене не дуже-то вийшли… Але це тільки зовні… А по смаку навіть дуже і дуже! Печиво просто тане в роті — хрустка скоринка і ніжна розсипчаста серцевина! Захоплення і захват!…

З половини порції в мене вийшло 24 найніжніші печеньки, які були з’їдені за один присід.

Інгредієнти для приготування діамантового печива:

  • Вершкове масло кімнатної температури — 230 г
  • Цукрова пудра (не цукор!) — 105 г
  • Борошно — 330 г
  • Ванільна есенція — 1/2 чайної ложки
  • Сіль— 1/4 чайної ложки
  • Цукор для посипання
  • Яйце — 1 штука

Як приготувати печиво діамантове:

  • Вершкове масло кімнатної температури добре змішуються з цукровою пудрою до кремоподібної маси. Можна це робити кулінарної лопаткою, а можна і міксером, особливо збивати не потрібно. Відразу скажу, що наявність пудри обов’язково — з цукром ви не отримаєте такої ніжної структури тіста.
  • Додаємо в масляну суміш сіль, ванільний екстракт і просіяне борошно.
  • Замішуємо ніжне і м’яке тісто знову ж лопаткою або на комбайні.
  • Формуємо з тіста невеликі ковбаски діаметром 2 см, а от довжину я рекомендую не більше 15-20 см для зручності подальшої роботи.
  • Ковбаски з тіста відправляємо в холодильник до повного застигання, в ідеалі, на ніч. Чим довше воно простоїть в холодильнику, тим зручніше буде з ним працювати. Я відправила їх на 15 хвилин у морозилку.
  • Дістаємо застиглі ковбаски. Яйце добре перемішати (збивати не треба) і рясно змастимо їм кожну ковбаску.
  • Далі поверхню ковбасок потрібно рясно посипати цукром. Більш зручно розсипати цукор по поверхні і прокачати кілька разів за нього тісто.
  • Приступимо до формування печива. Кожну ковбаску ріжемо невеликими шматочками завтовшки 2 див. Рекомендую заздалегідь приготувати для цих цілей дуже гострий і тоненький ніж. Ось так виглядає тісто в розрізі.
  • Деко змащуємо маслом, акуратно викладаємо на нього заготовки нашого печива.
  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-22 хвилини. Краще далеко від духовки не відходити, як тільки печиво зарум’янилося — виймаємо.
  • Ось таке печиво діамантове вийшло!

    А які ще печеньки можна знайти на наших вкуснятинках?

    Печиво з курагою, чорносливом та горіхами

    Печиво «Комфорт»

    Печиво «Кураб’є»

    Печиво «Ленінградське»

    Печиво «Кавові кульки»

    і багато інших рецептів смачного печива!

    Приємного чаювання!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here