Печиво «Гудзики»

0
1

26 грудня 2015, 2:26

Випічка

Печиво «Гудзики»

Так хочеться частіше дивувати і радувати свою дітвору чим-небудь смачненьким і солоденьким, і що важливо, ще красивим і незвичайним. Саме таким є наше печиво «Гудзики». Адже його і їсти веселіше, чи не правда?!

Інгредієнти для приготування печива «Гудзики»:

  • борошно — 200 г
  • вершкове масло — 100 г
  • цукровий пісок — 80 г
  • яєчні жовтки — 80 г
  • ванільний цукор — 2 чайні ложки
  • какао-порошок — 2 чайні ложки

Як приготувати печиво «Гудзики»:

  • Жовтки добре розтерти з цукром і ванільним цукром.
  • Додати м’яке вершкове масло, ретельно розмішати.
  • Додати борошно частинами, кожен раз замішуючи ложкою.
  • Половину тіста відкласти в іншу ємність, зліпити руками в грудку.
  • У другу половину додати какао, трохи замісити ложкою й також зліпити в грудку.
  • Покласти обидва види тіста в холодильник на 30 хвилин.
  • Розкачати світле тісто в пласт товщиною приблизно 5-7 мм, Вирізати формочкою гуртки.
  • Потім на кожному гуртку зробити вм’ятину, але не прорізаючи до кінця.
  • Потім по центру зробити два або чотири наскрізні отвори, як в гудзику.
  • Залишки світлого тесту знову зліпити в кулю, розкачати і так далі. Точно також вчинити з темним тістом.
  • Поддевом лопаткою або ножем, перекласти всі гуртки на деко, застелений пекарської папером.
  • Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 20 хвилин.
  • Готове печиво повністю остудити.
  • Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here