Печиво «Печериці»

0
1

8 листопада 2016 року, 9:12

Випічка

Печиво «Печериці»

Печиво «Печериці» спочатку привернули мою увагу своїм незвичайним виглядом, сильно нагадує справжні шампіньйони. А коли я їх приготувала, то і смак мене дуже порадував. Печеньки вийшли розсипчасті, ніжні, тануть у роті!

У цьому рецепті ми наводимо 2 варіанта тесту. Вони обидва гарні, вибирайте той, який Вам ближче.

Інгредієнти для приготування печива:

для 1 варіанта тесту:

  • 1 пачка вершкового масла 250 г,
  • 1 склянка цукрової пудри (можна подрібнити в кавомолки цукор),
  • 2 курячих яйця,
  • 1 десертна ложка какао,
  • 4 склянки кукурудзяного крохмалю (або по 2 склянки крохмалю і борошна),
  • півсклянки борошна,
  • 1 чайна ложка соди.

для 2 варіанти тесту:

  • 100 г маргарину для випічки,
  • півсклянки цукру,
  • 1 куряче яйце,
  • 2 столові ложки крохмалю,
  • 2 склянки борошна,
  • 1/2 чайної ложки соди,
  • 1 десертна ложка какао.

Як приготувати печиво «Печериці»:

Рецепт приготування печива наводимо для 1 варіанта тесту. 2 варіант робиться за аналогією.

  • Включити духовку і виставити 180 градусів. Вершкове масло або маргарин заздалегідь дістати з холодильника.
  • Збити міксером вершкове масло з цукровою пудрою. Додати яйця і ще раз збити за допомогою віночка.
  • В іншу ємність просіяти борошно, крохмаль, соду і поступово додати до масляно-яєчної суміші, розмішуючи. Додаємо до тих пір, поки не вийде м’яке, але тримає форму, тісто.
  • Деко застелити пергаментним папером.
  • Готове тісто обробити на кульки завбільшки приблизно з волоський горіх.
  • Какао висипати в чисту суху ємність, взяти чисту, суху порожню пляшку.
  • Горлечко пляшки вмочити в какао, потім взяти кульку тіста і злегка втиснути його в горлечко пляшки, так щоб частина тесту виявилося в шийці — так ми сформуємо ніжку гриба. Один раз крутонути і вийняти. Таким чином сформувати всі грибочки.
  • Викласти гриби на деко, залишаючи між ними місце для збільшення обсягу під час випічки.
  • Випікати 20-25 хвилин або до готовності.
  • Приємного чаювання!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here