Піде — турецька коржик з фаршем

0
1

7 вересня 2016, 7:07

Випічка

Піде — турецька коржик з фаршем

Піде — традиційне турецьке блюдо, яке за своїм складом дуже схоже на піцу, але виходить більш соковитим і ароматним!

Інгредієнти для приготування піде:

  • Молоко — 170-180 мл
  • Сухі дріжджі — 1 чайна ложка
  • Борошно пшеничне — 500-600 г
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Цукровий пісок — 1 чайна ложка
  • Яйце — 1 штука
  • Яєчний жовток — 1 штука
  • Рослинне масло — 5 столових ложок (2 — в тісто і 3 — для обсмажування фаршу)
  • Фарш яловичий або баранячий (можна змішати яловичий і курячий) — 500 г
  • Свіжі помідори (або томатна паста — 1-2 ст. л.) — 2 штуки
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком
  • Солодкий болгарський перець — 1 штука
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 2 штуки
  • Твердий сир — 120-150 г
  • Зелень — за смаком

Приготування турецької коржі з фаршем — піде:

Тісто:

  • Молоко підігріти до теплого стану і всипати в нього дріжджі, цукровий пісок, залишити на 10 хвилин, розмішати.
  • Борошно просіяти і поступово в неї влити дріжджову суміш.
  • Додати туди яйце, рослинне масло і сіль.
  • Замісити тісто. Воно має бути м’яким, але не липнути до рук.
  • Поставити в тепле місце для підходу на годину. Потім трохи обім’яти і знову дати підійти протягом години.
  • Начинка:

  • Цибулю подрібнити і разом з фаршем обсмажити на рослинному маслі близько 5 хвилин.
  • Додати порізані помідори (або томатну пасту) і болгарський перець. Посолити і поперчити за смаком.
  • Обсмажити до готовності. В кінці додати подрібнений часник і нарізану зелень.
  • Формування коржів і випічка:

  • Розігріти духовку до 200 градусів.
  • Тісто розділити на 5-6 однакових частин, кожну — скатати в кулю.
  • Кожну кульку розкачати в довгий овал. В середину викласти фарш і загорнути краю, щоб вийшла «човник».
  • Деко змастити олією і викласти коржі. Змастити жовтком.
  • Випікати піде приблизно 25 хвилин. За 10 хвилин до кінця випічки дістати з духовки, посипати тертим сиром і знову поставити в духовку і пекти приблизно 10 хвилин або до золотистого кольору скоринки.
  • Подавати, порізавши на шматочки і посипавши зеленню.
  • Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here