Салат з баклажанів Смакота

0
1

2 вересня 2018, 4:36

Салати

Салат з баклажанів «Смакота»

Виходить дуже смачний салат! Чоловік сказав, що крім цього салату більше нічого і не треба – закуска просто супер! Я вже в цьому році другу партію зробила – перша якось дуже швидко розійшлася для гостей та батьків. Цей салат не гострий, з вкуснючим соусом і приємним запахом часничку! І, найголовніше, робиться швидко.

Нам знадобиться:

-помідори – 3 кг,

-баклажани – 1,5 кг,

-перець болгарський – 1 кг,

-0,5 стак. 9 процентного укусу + 0,5 скл. води,

-1 склянка цукру,

-2 ст. л. солі,

-0,5 стак. соняшникової рафиниров. масла,

-2 головки часнику.

Помідори пропустити через м’ясорубку і закип’ятити. Баклажани нарізати дуже великими кубиками. Перець нарізати тонкими півкільцями. У киплячі томати додати цукор, сіль, соняшникова рафінована олія, оцет з водою – все добре розмішати, щоб цукор і сіль повністю розчинилися. Потім додати баклажани і перець. Варити з моменту закипання 30 хвилин, періодично помішуючи.

Спочатку вам здасться, що на таку кількість баклажан дуже мало томатного соку, не лякайтеся – баклажани уварятся. В кінці варіння додати дрібно нарізаний часник (я терла на дрібній тертці) і варити ще 5 хвилин. Готовий салат розкласти в стерильні банки і закатати, потім перевернути і укутати в ковдру до повного охолодження.

Виходить 5 літрів.

Джерело

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here