Самса з куркою

0
1

31 січня 2016, 2:17

Випічка

Самса з куркою

Простий рецепт дуже смачної випічки! Самса готується із звичайного пельменного тіста, яке після випікання стає дивно смачним і м’яким. Дуже смачно!!!

Інгредієнти для приготування самси з куркою:

Тісто:

  • 1 стакан води
  • 1/2 чайної ложки солі
  • борошно (скільки візьме)
  • 200 г вершкового або топленого масла або маргарину
  • жовток для змащування пиріжків
  • кунжут для посипання (за бажанням)

Начинка:

  • 400-500 г курячого філе
  • 4-5 середніх цибулин
  • сіль, перець

Приготування самси з куркою:

Тісто (лучше його робити ввечері, а готувати вранці):

  • Попередньо розтопити вершкове масло і залишити остуджуватися (олія не повинна застигнути).
  • У теплу солону воду поступово додавати борошно, замісити тісто. Воно повинно бути не дуже круте. Дати тісту підійти хвилин 20-30.
  • Розділити тісто навпіл. Взяти одну половинку і розкачати дуже тонко, приблизно в 5 мм (стіл повинен просвічувати крізь тісто 🙂 ). Головне, щоб не рвалася.
  • Змастити поверхню тіста остившім маслом.
  • Тепер скачати його щільним рулоном маслом всередину і рулон закрутити равликом (щоб місце менше займало). Загорнути в харчову плівку і прибрати до ранку в холодильник.
  • З другою половинкою тіста зробити те ж саме…
  • Начинка (вранці):

  • Куряче м’ясо нарізати дрібними кубиками.
  • Цибулю очистити і дрібно-дрібно порізати. Змішати з м’ясом, посолити, поперчити і перемішати.
  • Самса:

  • Дістати з холодильника тісто, розрізати на невеликі шматочки.
  • Кожен шматочок трошки розім’яти пальцями і розкотити в коржик завтовшки 1,5-2 мм (не тонше!).
  • В серединку коржі покласти приблизно столову ложку начинки.
  • Защипнути спочатку два краї, потім третій — зробити трикутнички. Краї потрібно защипывать добре, щоб сік не витік.
  • Перевернути швом вниз і укласти на деко, застелене папером для випічки.
  • Змастити жовтком, розведеним водою і посипати трохи кунжутом (за бажанням).
  • Випікати в духовці, розігрітій до 180-190 градусів, хвилин 40 — до золотистого кольору.
  • Дати їм трохи полежати і можна їсти. До вечора, охолоджені, вони нітрохи не гірше свіжих.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here