Шоколадні панкейкі

0
1

5 лютого 2016, 12:22

Десерти

Шоколадні панкейкі

Шоколадні панкейкі — це такі американські оладки, їх головна відмінність від звичайних оладок, що вони смажаться на абсолютно сухій сковороді. Ця особливість мені особливо подобається тим, що приготувати панкейкі можна набагато швидше, ніж млинці (не потрібно смажити безліч тоненьких млинців, які з’їдаються швидше, ніж ви встигаєте їх готувати 🙂

Інгредієнти для приготування шоколадних панкейків:

  • Борошно – 200-250 грам
  • Молоко -250 мл
  • Шоколад – 50 грам
  • Цукор – 40 грам
  • Масло – 20 грам
  • Яйце – 1 штука
  • Розпушувач – 1 чайна ложечка
  • Сіль – пів чайної ложечки

Яблучний соус (за бажанням):

  • Яблуко – 1 велика
  • Лимонний сік – 1 столова ложка
  • Цукор – 1-2 столових ложки
  • Крохмаль – пів чайної ложечки
  • Цедра половинки лимона

Як приготувати шоколадні панкейкі:

  • Спочатку робимо соус. Очистіть яблуко від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Закиньте їх в каструльку, засипте цукром, додайте цедру лимона (не зачепіть білу частину) і сік лимона. Варіть на невеликому вогні, поки яблука не стануть м’якими. Крохмаль розвести в столовій ложці води, влити до яблук, перемішати і довести до загустіння. Соус готовий, йому потрібно охолонути.
  • Займемося панкейками. Шоколад розламайте на кубики і покладіть в миску для тіста. Киньте до нього кубики масла. Поставте миску в мікрохвильовку, щоб все розтопити. Поставте спочатку на 10-20 секунд, перемішайте і знову поставте і так кілька разів, поки не буде готове. Нехай шоколад трохи охолоне, а потім додайте яйце і ретельно перемішуйте.
  • Додати цукор, сіль, приблизно третину молока, добре перемішати. Долити решту молока і знову перемішати. Додати борошно, змішану з розпушувачем, добре перемішати до однорідної консистенції. Тісто має бути як для оладок, можна навіть гущі.
  • Змастіть сковороду чвертю чайної ложки масла за допомогою пензлика (тільки для першого панкейка, для наступних не потрібно). Формуйте на сковороді панкейкі і смажте з обох боків на середньому вогні до утворення бульбашок.
  • Панкейкі мають злегка щільною скоринкою і дуже ніжною м’якою серединкою! Подавати панкейкі можна з чим завгодно — з кленовим сиропом, варенням, медом, фруктами. Я подавала шоколадні панкейкі зі сметаною і яблучним соусом, дуже виграшне поєднання!
  • Якщо Ви любитель шоколаду і Вам хочеться його більше і більше, то ось Вам найрізноманітніші шоколадні рецепти:

    Шоколадно-горіховий мус

    Німецький шоколадний торт

    Шоколадний трюфельний торт

    Шоколадна Панна Котта

    Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here