Шоколадний пиріг «Аромат пристрасті»

0
1

6 вересня 2016, 1:23

Випічка

Шоколадний пиріг «Аромат пристрасті»

Самий смачний шоколадний пиріг «Аромат пристрасті» для тих, хто любить ароматну випічку! Будемо готувати його в мультиварці за вказаними в рецепті вказівки.

Інгредієнти для приготування шоколадного пирога «Аромат пристрасті»:

  • Чорний шоколад — 2 плитки
  • Яйце — 4 штуки
  • Цукор — 3 столові ложки
  • Какао — 4 столові ложки
  • Борошно — 1 їдальня ложка
  • Крохмаль кукурудзяний — 2 столові ложки
  • Вершки (20%) — 4 столові ложки
  • Розпушувач — 1/2 чайної ложки
  • Імбир — шматочок (з великий фундук)
  • Апельсин — 1 штука
  • Гіркий апельсиновий лікер — 2 столові ложки

Приготування шоколадного пирога «Аромат пристрасті»:

  • Ретельно просіяти пару раз в миску суміш сухих компонентів разом з розпушувачем.
  • Натерти на дрібній тертці цедру апельсина (попередньо ошпареного окропом) і шматочок імбиру.
  • Шоколад (1 плитка) залити вершками і розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Трохи остудити.
  • Яйця збити з цукром в стійку крем піну.
  • У миску з сухою сумішшю викласти третину яєчної піни і акуратно розмішуючи і повертаючи миску по колу, влити розтоплений шоколад. Легко замішати.
  • Залишилися яйця вмішати в два прийоми. Вилити суміш у змащену чашу мультиварки і піч в режимі Випічка рівно годину. Дати постояти в режимі Збереження температури хвилин 5. Відкрити кришку і дати злегка охолонути.
  • Вичавити сік з половини апельсина і змішати його з лікером. З допомогою силіконової пензлика змочити теплий пиріг в чаші лікерної сумішшю. Дати постояти хвилин 7.
  • Вийняти з допомогою вставки пароварки і дати охолонути на решітці.
  • Розтопити в мікро дві третини поламаного шоколаду(другу шоколадку) і залишок лікерної суміші.
  • Викласти в гарячу суміш залишки шоколаду дрібними шматочками і ретельно замішати. Залити зверху пиріг і дати постояти на холоді з півгодини, хоча краще на ніч.
  • Подавати з кулькою ванільного морозива і кави з коньяком.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here