Шоколадний торт-мус

0
1

21 грудня 2015, 4:26

Випічка Та Десерти

Шоколадний торт-мус

Шоколадний торт-мус має фантастично приємний смак! Цей торт готується досить довго, але Ваша праця буде винагороджена чудовим результатом!

Інгредієнти для приготування шоколадного торта-мусу:

Генуезький бісквіт:

  • Борошно — 40 г
  • Несолодке какао — 25 г
  • Яйце — 2 штуки
  • Цукровий пісок — 65 г
  • Вершкове масло — 15 г

Кремю (ванільний шар):

  • Яєчний жовток — 3 штуки
  • Дрібний цукор — 40 г
  • Вершки 11% — 250 мл
  • Желатин — 4 г
  • Ванільний екстракт

Англійський крем:

  • Молоко — 90 мл
  • Цукровий пісок — 30 г
  • Яєчний жовток (приблизно 2 жовтки) — 30 г

Шоколадний мус:

  • Темний шоколад (70% вмісту какао) — 200 г
  • Англійський крем — 150 мл
  • Вершки (33%) — 240 мл

Додатково:

  • Малинове варення (або конфітюр)

Як приготувати шоколадний торт-мус:

Бісквіт:

  • Духовку включити і нагрівати до 180 градусів.
  • Вершкове масло розтопити і охолодити.
  • Яйця збити з цукром, поки маса не стане густою і кремоподібної, не менше 10 хвилин.
  • Просіяти в масу борошно і какао. Дуже акуратно перемішувати знизу вгору, до однорідності. Потім додати розтоплене вершкове масло, перемішати, поки масло повністю не змішається з тестом.
  • Тісто вилити у форму, застелену пергаментом і випікати 10 хвилин.
  • Потім вийняти корж на підготовлену поверхню. Видалити папір і остудити.
  • Кремю (ванільний шар):

  • Замочити желатин в невеликій кількості води, щоб желатин набух.
  • Потім збити яєчні жовтки і цукор до консистенції густого крему.
  • Нагріти вершки на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Потім додати трохи ванільного екстракту.
  • Вилити вершки в жовткову масу, добре перемішати і повернути на вогонь. Варити до загустіння, не доводячи до кипіння і, постійно помішуючи.
  • Зняти з вогню, додати желатин і ретельно перемішати до повного його розчинення. Якщо залишилися дрібні крупинки — протерти масу через сито. Масу остудити.
  • Тарілку або будь-яку іншу форму застелити харчовою плівкою. Ванільну масу кімнатної температури вилити в тарілку і поставити в морозилку мінімум на 5 годин.
  • Англійський крем:

  • Збити до однорідної кремоподібної маси жовтки з цукром.
  • Молоко нагріти, не доводячи до кипіння.
  • Тонкою цівкою влити гаряче молоко до жовтків з цукром і перемішати. Повернути на плиту, постійно помішувати до загустіння (щоб перевірити готовність, вийміть лопатку і проведіть по ній пальцем, якщо крем не «затягнувся» і залишив чистий слід, крем готовий).
  • Шоколад розтопити на водяній бані або у МІКРОХВИЛЬОВІЙ. Змішати шоколад і англійський крем. Перемішати. Остудити масу.
  • Вершки збити до м’яких піків (вони повинні тільки-тільки почати тримати форму).
  • Акуратно ввести вершки в шоколадну масу і повільно знизу вгору перемішати до однорідності.
  • Шоколадний торт-мус:

  • Бісквіт вирізати за формою тарілки, в якій заливали ванільний крем. Викласти його у форму для складання з роз’ємними боками і змастити малиновим конфітюром. Якщо є бордюрна стрічка — вистелити нею боки форми, якщо немає — злегка змастити вершковим маслом.
  • Поверх коржа викласти кремю. Видалити харчову плівку.
  • Покрити шаром шоколадного мусу. Зручно це робити за допомогою кондитерського мішечка.
  • Після складання бажано прибрати торт на ніч у холодильник і потім подавати до столу!
  • Хочете приготувати святковий десерт? Тоді заходьте на наш сайт і вибирайте апетитні солодощі:

    • Святковий кекс з сухофруктами — 2 рецепта
    • Яблучно-банановий пиріг
    • Торт з печива з бананом на швидку руку
    • Торт «Трюфель» з лісовими горіхами
    • Печиво «Метелики»

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here