Слойки «Золоте яблучко»

0
2

13 жовтня 2018, 1:12

Випічка

Слойки «Золоте яблучко»

Набридло піч прості рулетики, захотілося творчості… І дуже зацікавив мене цей рецепт листкових яблучок. І хоча мені ніколи не подобалося покупне листкове тісто, на цей раз воно чомусь було дуже смачне, особливо в поєднанні з яблучно-карамельною начинкою. Мої домашні ну просто знесли всі слойки «Золоте яблучко» за лічені хвилини, і замовили ще такі робити… і частіше…

Знадобиться:

  • Листкове тісто (брала упаковку з 14 пластинок)
  • Яблука кисло-солодкі — 0,5 кг
  • Цукор — 100 г
  • Слив. масло — 100 г
  • Кориця — 1 ст. л. (не використовувала)
  • Яйце — 1 шт.

Слойки «Золоте яблучко». Приготування:

Розморозила листкове тісто.

Вирізала з твердого паперу шаблон яблука по формі квадрата тесту. Намагалася, щоб у шаблон помістилося як можна більше тіста, тому яблуко таке квадратне вийшло 🙂

Ножем вирізала яблуко, склянкою зробила поглиблення в центрі.

Деко намочила водою добре, поклала тісто і поставила випікати в розігріту до 190 градусів духовку . Коли додаєш воду, тісто виходить не таким сухим (особливо покупне).

До речі, обов’язково перед випічкою змастіть поверхню тіста взболтанным яйцем.

Випікала до зарум’янювання.

Ось таке повітряне яблучко повинно вийти.

Ножиком довелося злегка підрізати серединку по колу.

І зняти верхній шар кірки. Вийшло ось таке поглиблення:

Тепер листочки. Квадрат я розділила навпіл таким чином.

Поклала шаблон аркуша. Але вирізати кожен куточок мені стало лінь і я просто вирізала загальному по контуру.

А потім на руці зробила надрізи по краях ножицями.

Так само поклала листочки на змочений водою лист, змастила яйцем.

І выпекла.

Тепер начинка:

Яблука почистила, нарізала невеликими кубиками, поклала в кухлик (за рецептом в сковороду), додала цукор і масло.

Варила, помішуючи, до потрібного мені кольору (за рецептом 15 хвилин).

Виклала Начинку в кожну»яблучко».

І прикрила листочком.

Ось так вийшло. Не дуже акуратно, можна було б і краще постаратися зробити.

Це дуже смачно! Раджу спробувати.

Звичайно, кожен раз я так возитися з формою яблука не буду, тільки якщо раптом захочу їх зробити для гостей, наприклад.

Приємного чаювання!

Джерело

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here