Смачний крем-суп: 5 простих рецептів

0
1

11 грудня 2015, 4:40

Перші страви

Смачний крем-суп: 5 простих рецептів

Крем-суп (суп-пюре) – ідеальне блюдо для обіду. Його можуть є дівчата на дієті і малолітні діти, пацієнти гастроентерологів і естети, які звикли починати трапезу з крем-супу зі спаржі. А головне – крем-суп можна приготувати з чого завгодно! З сезонних овочів, грибів, бобових виходять ситні зігріваючі супи для вегетаріанців (а якщо не використовувати вершки і вершкове масло, то і для веганів). Ну а крім того, вони чомусь виходять дуже гарними. Навіть не знаємо, чому. Напевно, просто тому, що ми їх любимо.

Зміст статті (рецепти крем-супу):

  • Крем-суп з картоплі і цибулі-порею
  • Гарбузовий крем-суп з червоним перцем
  • Французький крем-суп з шампіньйонів
  • Морквяний крем-суп з апельсиновим соком
  • Крем-суп з селери

Базові правила приготування крем-супу наступні:

На дні каструлі з товстим дном у вершковому маслі припускаются ароматні овочі (це цибуля, часник, цибуля-порей), потім туди поміщаються порізані овочі (будь-які), вливається вода або бульйон, курячий або овочевий, а як тільки овочі стають м’якими, майбутній суп перелити в блендер, збивається і повертається назад в каструлю. Перш, ніж перелити суп назад, в тій же каструлі потрібно зробити ру – для загущення супу.

Ру – це дуже просто: цим французьким терміном позначають борошно, підсмажене на вершковому маслі в пропорції один до одного.

Його використовують, щоб загущати соуси і крем-супи. Отже, підсмажити борошно з вершковим маслом, в цю суміш обережно вливають молоко або вершки, добре перемішують, а потім вливають туди овочеве пюре. Залишається тільки ще раз перемішати і додати сіль і перець.

Оволодівши цими базовими знаннями, ви, можливо, обійдетеся і без рецепта. Що може бути простіше, ніж поритися в холодильнику і зробити суп-пюре з картоплі, моркви, капусти і випадково опинився на нижній полиці кабачка!

Але якщо вміст холодильника ніяк не надихає, давайте звернемося до перевіреними рецептами. Адже існують і інші технології приготування крем-супу.

1. Крем-суп з картоплі і цибулі-порею

Інгредієнти для приготування крем-супу з картоплі і цибулі-порею:

  • Цибуля-порей – 1 кг
  • Картопля – 500 г
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Густі вершки – для сервірування

Приготування крем-супу з картоплі і цибулі-порею:

  • Вздовж кожного стебла цибулі-порею зробити глибокі надрізи і промити під струменем холодної води. Відрізати білі частини стебел і тонко нарізати їх. Від зелених частин відокремити найбільш ніжні листочки і поки відкласти. Залишилися зелені частини викинути або залишити для завтрашнього овочевого або курячого бульйону.
  • Картоплю нарізати кубиками. Покласти картоплю і порей в каструлю, залити двома літрами холодної води, довести до кипіння, посолити, зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати близько 30 хвилин.
  • Після цього збити суп у пюре за допомогою блендера, заглибного або стаціонарного, спробувати, додати сіль і перець.
  • Знизити вогонь під каструлею до мінімуму.
  • Тонко нарізати ніжні зелені листочки порею, кинути їх у каструлю і почекати п’ять хвилин.
  • Готовий суп розлити по тарілках, додати ложку сметани або густих вершків.
  • 2. Гарбузовий крем-суп з червоним перцем

    Інгредієнти для приготування гарбузового супу з червоним перцем:

    • Гарбуз – 800 г
    • Часник – 1 зубчик
    • Вершкове масло – 50 г
    • Цибуля ріпчаста – 1 штука
    • Шматок імбиру розміром 1 х 2 см – 1 штука
    • Гострий перець чилі – 1-2 штуки
    • Бульйон або вода – 900 мл
    • Оливкова олія – 2 столові ложки
    • Сіль, перець – за смаком
    • Лайм, свіжа кінза – для сервірування

    Приготування гарбузового супу з червоним перцем:

  • Часник не очищати, просто розчавити. Гострий перець очистити, дрібно нарізати. Імбир очистити і натерти на тертці.
  • Відрізати від шматок гарбуза, відповідний по вазі. На м’якоті гарбуза зробити глибокі надрізи, покласти її на деко, скропити оливковою олією, посолити. Поряд з гарбузом покласти часник і відправити деко в розігріту до 220 градусів духовку на 30-35 хвилин.
  • А поки почистити і нарізати дрібно цибулю, в каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло разом з ложкою оливкової і припустити в ньому цибулю до м’якості.
  • Гарбуз і часник дістати з духовки, выскрести ложкою м’якоть, очистити часник і додати все це до цибулі.
  • Відправити туди ж імбир, чилі і залити це все водою або бульйоном.
  • Довести до кипіння і зняти з вогню. Тепер потрібно пюрировать суп у блендері, спробувати, додати сіль, якщо треба.
  • Подавати, розлив по суповым мисках, видавивши в кожну часточку лайма і посипати кінзою.
  • 3. Французький крем-суп з шампіньйонів

    Інгредієнти для приготування французького крем-суп з шампіньйонів:

    • Печериці – 500 г
    • Ріпчаста цибуля – 1 штука
    • Часник – 1 зубчик
    • Молоко – 1 л
    • Вершки – 100 мл
    • Вершкове масло – 25 г
    • Борошно – 20 г
    • Вода – 250 мл
    • Сіль, перець – за смаком
    • Мелений мускатний горіх – щіпка
    • Петрушка для прикраси

    Приготування французького крем-суп з шампіньйонів:

  • Печериці промити і нарізати скибочками, цибулю дрібно нарізати, часник подрібнити.
  • Розігріти в сковороді з глибоким дном 10 г вершкового масла і обсмажити в ньому лук, часник і шампіньйони до тих пір, поки буде випаровуватися сік. Стежити за тим, щоб цибуля і гриби не змінювали колір. Посолити і поперчити.
  • Тим часом на дні каструлі з глибоким дном розтопити столову ложку вершкового масла, додати борошно і готувати, енергійно помішуючи, протягом двох хвилин.
  • Повільно влити молоко і воду, не перестаючи помішувати, і готувати, поки білий соус, а це саме він, не почне закипати.
  • Додати сіль, перець і мускатний горіх. Тепер відкласти невелику кількість нарізаних скибочками печериць для прикраси, а решта відправити в каструлю до соусу. Готувати дві хвилини, а потім збити в блендері. Додати вершки, перемішати.
  • Готовий крем-суп розкласти по тарілках, прикрасити скибочками печериць і петрушкою.
  • 4. Морквяний крем-суп з апельсиновим соком

    Інгредієнти для приготування морквяного супу з апельсиновим соком:

    • Вершкове масло – 30 г
    • Цибуля ріпчаста – 1 штука
    • Морква – 500 г
    • Курячий бульйон або вода – 500 мл
    • Свіжовичавлений апельсиновий сік – 100 мл
    • Мускатний горіх — щіпка
    • Сіль, перець – за смаком
    • Сметана, вершки або натуральний йогурт – для сервірування

    Приготування морквяного супу з апельсиновим соком:

  • Моркву почистити, нарізати великими гуртками і відварити.
  • На дні каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло і припустити в ньому дрібно нарізану цибулю, після чого додати моркву і залити все це бульйоном або водою.
  • Довести до кипіння, додати апельсиновий сік і варити ще 10 хвилин.
  • Збити суп у блендері, додати сіль, перець і мускатний горіх, ще раз довести до кипіння, перемішати і зняти з вогню.
  • Подавати зі сметаною, вершками або натуральним йогуртом.
  • 5. Крем-суп з селери

    Інгредієнти для приготування супу із селери:

    • Корінь селери – 2 штуки
    • Стебла цибулі-порею – 2 штуки
    • Вершкове масло – 30 г
    • Курячий бульйон або вода – 1 л
    • Жирні вершки – 250 мл
    • Молоко – 250 мл
    • Сіль – за смаком
    • Петрушка, цибуля-різанець – для прикраси

    Приготування супу із селери:

  • Селера почистити і нарізати кубиками.
  • Від стебел цибулі-порею відрізати грубу частину, залишивши білу й ніжну світло-зелену, потім зробити глибокі надрізи і промити під струменем холодної води. Нарізати великими гуртками.
  • У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло, кинути в нього цибулю-порей, присипати сіллю і готувати на повільному вогні протягом трьох хвилин – поки цибуля не стане м’яким.
  • Додати кубики селери і залити водою або бульйоном. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до м’якості селери – на це має піти близько 15 хвилин.
  • Збити суп у пюре, додати вершки і молоко і трохи протомитися на повільному вогні.
  • Готовий суп спробувати, додати, якщо потрібно, солі і перцю.
  • Подавати, прикрасивши петрушкою або цибулею-резанца.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here