Страшно красивий десерт «Оксамитовий торт»

0
1

10 вересня 2016, 6:09

Випічка

Страшно красивий десерт «Оксамитовий торт»

Страшно красивий десерт! Таким тортом ви підкорите гостей: як його приголомшливим зовнішнім виглядом, так і фантастичним смаком.

Інгредієнти для приготування десерту «Оксамитовий торт»:

Для коржів:

  • Розм’якшене вершкове масло — 125 г
  • Цукор — 1,5 склянка
  • Яйце — 2 штуки
  • Червоний барвник (харчової) — 2 столові ложки
  • Какао — 2 столові ложки
  • Борошно — 2 і 1/4 склянки
  • Кефір — 1 склянка
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Ванільний екстракт — 1 чайна ложка
  • Сода — 1 чайна ложка
  • Білий винний оцет (або яблучний) — 1 чайна ложка
  • Вершкове масло

Для крему:

  • Розм’якшене вершкове масло — 150 г
  • Цукрова пудра — 3-4 склянки
  • Вершковий сир кімнатної температури — 300 г
  • Сіль — 1 щіпка
  • Ванільний екстракт — 2-3 чайні ложки

Для «крові»:

  • Кава — 1-2 чайна ложка
  • Згущене молоко або мед — 1 столова ложка
  • Червоний барвник — 1 чайна ложка (якщо барвник готовий використовувати не хочете, візьміть буряковий сік)
  • Крохмаль — 2-3 чайні ложки

Як приготувати страшно красивий десерт «Оксамитовий торт»:

  • Нагріти духовку до 180°С. Форми для випічки застелити фольгою і змастити вершковим маслом.
  • Для коржів збити масло з цукром 3-5 хвилин до пишного стану, потім по одному додати яйця і продовжувати збивати ще 1-2 хвилини.
  • Ретельно барвник змішати з какао.
  • Нам потрібна консистенція сметани, так що якщо буде потрібно, додайте трохи води.
  • Ввести барвник з какао в масляну суміш і збити на дуже низькій швидкості.
  • По черзі додавати борошно і кефір, швидко і ретельно збиваючи після кожної порції. В кінці додати сіль, ваніль і погашену оцтом соду. Ще раз ретельно перемішати.
  • Розподілити тісто по формах.
  • Поставити в духовку на 30-35 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
  • Коржі необхідно повністю остудити.
  • Для крему збити масло протягом 2-3 хвилин, потім додати цукрову пудру і збивати ще 1 хвилину до пишноти.
  • Ввести вершковий сир і збивати рівно 1 хвилину.
  • В кінці додати сіль і ванільний екстракт. Поставити на 15-20 хвилин у холодильник.
  • Для «крові» змішати всі інгредієнти до однорідності.
  • Коржі промазати кремом. Перед подачею полити «кров’ю». Якщо для Вас використання такого «прикраси» неприйнятно, прикрасьте торт за своїм бажанням.
  • Які ще оригінальні торти можна створити за нашими рецептами:

    Сирний «торф’яної» пиріг

    Пиріг з сирною начинкою і корицею

    Млинцевий торт зі сметанним кремом

    Торт з крекерів без випікання

    4 оригінальних рецепта новорічних тортів

    І ще величезна кількість інших тортів.

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here