Страви з кавуна: 9 ненудних страв з корисною ягодою

0
1

28 вересня 2018, 10:35

Десерти

Страви з кавуна: 9 ненудних страв з корисною ягодою

В кінці літа і восени найбажанішим десертом стає кавун. Зазвичай він поїдається просто так і мало хто знає, що з нього можна приготувати чимало різних страв. Страви з кавуна — прості, смачні і оригінальні! Якщо хочете здивувати близьких і друзів, скористайтеся цими рецептами страв з кавуна від шеф-кухарів.

1. Кавун з томатами і овечим сиром

Шеф-кухар ресторану Touche Тарас Кирієнко

Інгредієнти:

Заправка-вінегрет з медом і соєвим соусом:

  • Мед — 125 мл
  • Соєвий соус — 10 мл
  • Масло рослинне — 500 мл
  • Білий винний оцет — 35 мл
  • Бальзамічний оцет — 10 мл
  • Змішати всі інгредієнти

Для салату:

  • Помідори різних сортів, крупно нарізані — 140 г
  • Кавун (крупно нарізати, вибрати насіння) — 70 г
  • Редис (нарізати кільцями) — 10 г
  • Цибуля червоний — 10 г
  • Авокадо (нарізати невеликим кубиком) — 10 г
  • Виноград кишмиш — 10 г
  • Кіноа червоне відварне — 30 г
  • Петрушка дрібно нарізана — 3 г
  • Вінегрет з медом і соєвим соусом — 30 мл
  • Сир овечий — 30 г
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Змішати всі інгредієнти. Посолити за смаком. Викласти в тарілку, поверх салату покласти тонко нарізаний овечий сир.

2. Кавун на грилі

Шеф-кухар кафе «Лакмусс» (Єкатеринбург) Регіна Сізова

Інгредієнти:

  • Скибка кавуна завтовшки 1,5-2 см
  • Маринований червоний цибуля — 15 г
  • Горіхи кешью обсмажені та подрібнені — 10 г
  • Базилік — 3 листка
  • Вершковий сир — 60 г
  • Бальзамічний оцет — 5 мл
  • Бальзамічний соус — 1,5-2 г
  • Оливкова олія — 1 ст. л

Спосіб приготування:

  • Змастити кавун оливковою олією, обсмажити на грилі по 1-2 хвилини з кожного боку, збризнути бальзамічним оцтом.
  • Зверху на буряк викласти мариновану цибулю (за бажанням), базилік, видавити на листя вершковий сир з кондитерського мішка, посипати горіхами, а на трояндочки з сиру капнути бальзамічним соусом.
  • Важливо: кавун повинен бути дуже солодким, тоді баланс солодкого і кисло-пряного буде найбільш звучним.
  • 3. Кавуновий рахат-лукум

    Шеф-кухар ресторану Buro TSUM Володимир Чистяков

    Інгредієнти:

    • Кавун — 350 г
    • Заправка кардамоновая — 40 г
    • Насіння соняшнику — 5 г
    • Насіння гарбуза — 5 г
    • Козячий сир — 10 г
    • Салат радиккьо — 10 г

    Заправка кардамоновая:

    • Кардамон — 3 г
    • Фреш лимона — 50 г
    • Фреш імбиру — 20 г
    • Сироп — 40 г
    • Оливкова масло — 10 г

    Спосіб приготування:

  • Соковитий кавун стиглий нарізати великими кубиками, не менше 5×5 див. Насіння вийняти, але без фанатизму.
  • Зерна зеленого кардамону розчавити плоскою стороною ножа. Додати їх до заправки: сік імбиру, сироп із тростинного цукру, оливкова олія, сік лимона або лайма — всього по ложці, але можна і змінити пропорції за власним смаком. Все має бути холодна.
  • Дати настоятися. Надіслати до кавуна, додати дрібно натертий сир, пекоріно або козячий, трохи насіння гарбуза, пару аркушів горького радиккьо для контрасту.
  • Цей салат можна сприймати і як легку закуску, і як десерт, він відмінно поєднується з кавою по-турецьки, нагадуючи рахат-лукум, тільки свіже і легше.

    4. Кавун, томати, тарамасалата

    Шеф-кухар Margarita Bistro Дан Мирон

    Інгредієнти:

    • Кавун — 300 г
    • Помідори різних сортів — 200 г
    • Свіжий базилік — 10 г
    • Оливкова олія — 20 г
    • Білий бальзамічний оцет — 10 г
    • Консервовані оливки — 100 г
    • Ікра щуки — 200 г
    • Картопля — 100 г
    • Лимонний фреш — 20 г
    • Цибуля шалот — 100 г
    • Сіль — 10 г
    • Цукор — 10 г
    • Чорний мелений перець — 10 р

    Спосіб приготування:

  • Замаринувати цибулю шалот на 3 години: налити в глибоку чашу білий бальзамічний оцет, додати сіль, цукор і покласти нарізану півкільцями цибулю.
  • Приготувати тарамасалата: відварити очищену від шкірки картоплю, пробити його в блендері з щучої ікрою, лимонним соком і оливковою олією. На виході отримуємо густу емульсію, яку надалі можна додати в салат.
  • Очистити кавун від кісточок і нарізати середніми за розміром кубами.
  • Нарізати помідори (бажано взяти різнокольорові кубанські 5-6 сортів).
  • Великі оливки розрізати, вийняти кісточки.
  • Покласти нарізані інгредієнти (помідори, кавун, оливки, цибуля шалот) у глибоку салатну чашу, заправити оливковою олією, лимонним фрешем і додати листочки свіжого базиліка. Посолити і поперчити за смаком.
  • Додати тарамасалата, акуратно виклавши на порізані овочі, або намазати на хліб і вживати разом з салатом.
  • 5. Салат з кавуном і камамбером

    Бренд-шеф ресторанів Il Forno Олексій Бесєдін

    Інгредієнти:

    • Камамбер — 125 г
    • Шпинат — 100 г
    • Кавун — 250 г
    • Йогурт натуральний — 60 г
    • Оливкова олія extra virgin — 15 г
    • Невеликий пучок свіжої м’яти
    • Тростинний цукор, цукор, сіль, перець за смаком

    Спосіб приготування:

  • Для приготування соусу змішати оливкове масло, йогурт, цукор, сіль і перець. Додати дрібно посічену свіжу м’яту.
  • Підготувати шпинат (промити, відірвати нижню частину, залишаючи тільки листя, просушити), додати до шпинату соус.
  • Викласти шпинат з соусом і скибки кавуна без шкірки на тарілку.
  • Розрізати шайбу сиру уздовж навпіл на 2 частини. Зрізану частину посипати тростинним цукром, обпалити пальником або обсмажити до карамелізованою скоринки. Викласти зверху і подати.
  • 6. Тартар з кавуна і полуниці

    Шеф-кухар ресторану Madame Wong Едуард Хаертдинов

    Інгредієнти:

    • Полуниця — 30 г
    • Кавун — 60 г
    • Бальзамічний Соус
    • Сіль
    • Цукор
    • Їстівні квіти
    • Лимон/апельсин для прикраси
    • Листочки м’яти для прикраси

    Спосіб приготування:

  • М’якоть кавуна і полуницю порізати на дрібні кубики. Посолити і підсолодити за смаком, додати бальзамічний соус.
  • Викласти в глибоку тарілку.
  • Зверху прикрасити часточкою лимона або чіпсами лимона або апельсина, їстівними квітами і листочком м’яти.
  • 7. Сорбе з м’якоті свіжого кавуна з кісточках з бельгійського шоколаду

    Шеф-кухар ресторану «Хмари» Антон Магдюк

    Інгредієнти:

    • М’якоть кавуна — 500 г
    • Цукор — 50 г
    • Сироп глюкози — 50 г
    • Лимонна кислота — 1 г
    • Шоколад бельгійський — 40 г

    Спосіб приготування:

  • Кавун очистити від шкірочки і насіння, нарізати на дрібні шматочки, пробити блендером до однорідної маси. Додати цукор, глюкозу, лимонну кислоту, у сотейнику довести суміш до кипіння і заморозити.
  • Замерзлу масу розколоти на маленькі шматочки і пробити блендером до повітряної консистенції.
  • Шоколад в сотейнику нагріти до пластичного стану, сформувати маленькі шоколадні «кісточки», додати їх в сорбе. Перемішати шоколад і сорбе, викласти в круглу форму і заморозити.
  • Нарізати на сегменти і прикрасити зеленою шкіркою від кавуна.
  • 8. Кавуновий пунш на компанію

    Бар-менеджер кафе «Бузок» Олександр Антипин

    Інгредієнти:

    • Кавун середній — 9 кг
    • Горілка — 500 мл
    • Персиковий лікер — 250 мл
    • Сироп маракуї — 150 мл
    • Лимонний фреш — 100 мл
    • М’ята очищена листочки —10г

    Спосіб приготування:

  • Відрізати верхівку кавуна і акуратно вийняти всю м’якоть. Пробити її в блендері, відокремити від кісточок через сито. Вийде близько 3 л кавунового фрешу.
  • Додати до нього інші інгредієнти, перемішати, змішати з шматочками льоду і залити в кавун. Наш готовий пунш.
  • 9. Лимонад

    Шеф-кухар ресторану «Південці» Булат Ібрагімов

    Інгредієнти:

    • Кавун — 500 г
    • Реган (фіолетовий базилік) — 30 г
    • Лимонний фреш — 100 мл
    • Цукор — 100 г

    Спосіб приготування:

  • Змішати інгредієнти в термопакете, завакуумировать і відправити в сувид на 2 години при температурі 60℃ (якщо сувида немає, просто томити продукти в термопакете в гарячій воді цей же час). Процідити.
  • Отриманий сироп (50 мл) налити в келих з льодом, додати газовану воду. Прикрасити скоринкою кавуна.
  • Джерело

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here