Свинина тушкована з солодким перцем

0
1

2 грудня 2016, 3:08

М’ясо

Свинина тушкована з солодким перцем

Дуже простий повсякденний варіант другої страви. Простий як за виконання, так і за набором інгредієнтів.

Інгредієнти для приготування тушкованою з солодким перцем свинини:

  • Солодкий перець — 3 великих (приблизно півкіло в очищеному стані)
  • Томати у власному соку — 800 г
  • Свинина (окіст або лопатка) — 800 г (можна взяти і яловичину, але гасити тоді доведеться довше години, до м’якості м’яса)
  • Цибуля — 2 середніх за розміром цибулини
  • Рослинне масло — 2 столових ложки
  • Сіль і мелений чорний перець — за смаком

Приготування тушкованою з солодким перцем свинини:

  • Нарізати свинину невеликими шматочками, цибулю — півкільцями.
  • У каструлі з товстим дном на сильному вогні розігріти рослинне масло. В декілька заходів обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки, приблизно по 3-4 хвилини. М’ясо викласти на тарілку.
  • Зменшити вогонь до середнього і покласти в каструлю цибулю. Смажити, помішуючи, близько 5 хвилин.
  • З перцю видалити серцевину і нарізати соломкою.
  • Додати перець в каструлю і смажити ще 5 хвилин. Не забувати помішувати.
  • Покласти в каструлю м’ясо, розім’яті томати разом з соком, посолити, поперчити. Влити 250 мл гарячої води.
  • Довести на сильному вогні до кипіння, потім зменшити нагрів до мінімуму, накрити каструлю кришкою і тушкувати до м’якості м’яса (свинини — близько години).
  • Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here