Свинина з рожевим перцем і вермутом

0
1

9 квітня 2016, 7:24

М’ясо

Свинина з рожевим перцем і вермутом

Свинина по цьому рецепту виходить ніжною і ароматною. Це, швидше, святковий рецепт, але якщо Ви любите радувати родину по вихідним вишуканими стравами, тоді беріть рецепт і рідні будуть в захваті.

Інгредієнти на 8 порцій свинини з рожевим перцем:

  • Перець рожевий 6 столових ложок
  • Перець чорний мелений 2 столові ложки
  • Насіння кропу 1,5 столові ложки
  • Часник 7 зубчиків
  • Окіст свинячий 2,25 кг
  • Масло рослинне 3 столові ложки
  • Вермут сухий 100 мл
  • Бульйон курячий 300 мл
  • Масло вершкове 1 столова ложка
  • Борошно пшеничне 1 столова ложка

Приготування свинини з рожевим перцем і вермутом:

  • Прокрутіть через м’ясорубку окремо рожевий перець і насіння кропу.
  • Приблизно 2/3 частини рожевого перцю змішати з насінням кропу, дрібно нарізаним часником, олією і 1 столовою ложкою солі.
  • Зробіть на м’ясі наскільки глибоких поздовжніх надрізів і втирайте в них приготовлену пасту (приблизно 1 столова ложка). Залишилася пастою обмажте м’ясо з усіх боків.
  • Покладіть свинину у форму для запікання і відправте маринуватися на холоді як мінімум на 8 годин.
  • Замариновану свинину дістаньте з холодильника і залиште зігріватися при кімнатній температурі на 1 годину.
  • Розігрійте духовку до 175 градусів. Помістіть м’ясо на середню полицю. Час запікання – 1,5-2 години.
  • Готову свинину викладіть на обробну дошку і дайте їй відпочити приблизно 30 хвилин.
  • Поки свинина остуджується, для соусу змішайте в невеликій каструлі вермут і 1 столову ложку рідини, яку дала свинина в процесі запікання. Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте варити ще 2 хвилини, постійно помішуючи.
  • Додайте в каструлю з вермутом бульйон і залишився рожевий перець. Варіть на сильному вогні приблизно 5 хвилин. Дочекайтеся, поки рідина не зменшиться в обсязі приблизно до 1 склянки.
  • Змішайте розтоплене вершкове масло з борошном і додати в соус, розмішати вінчиком. Продовжуйте варити соус, постійно помішуючи, ще близько 2 хвилин, поки соус не загусне.
  • Наріжте свинину великими скибками і подавайте з приготовленим соусом.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here