Тістечка «Персики»

0
1

11 серпня 2016, 7:27

Випічка

Тістечка «Персики»

Це чудове тістечко готувати одне задоволення! А ще більше задоволення спостерігати за реакцією гостей, коли вони, підійшовши ближче, зрозуміють, що це не справжні персики. Але ці тістечка вмить розвіють їх розчарування, навіть якщо воно встигло з’явитися. 🙂

Інгредієнти для приготування тістечок «Персики»:

Для тіста:

  • борошно — 3-3,5 склянки,
  • масло вершкове — 60 р,
  • сметана — 2 столових ложки,
  • цукровий пісок — 1 склянка,
  • ванільний цукор — 1 чайна ложка,
  • яйця — 2 штуки
  • розпушувач — 1/2-1 чайна ложка.

Для крему:

  • варене згущене молоко — 1/2 банки,
  • волоські горіхи — 30-50 г

Харчові барвники для прикраси:

  • сік 1 сирої буряків,
  • сік 1 сирої моркви
  • фруктоза або дрібний цукровий пісок для посипання

Приготування тістечок «Персики»:

  • Якщо у вас немає вареного згущеного молока, то його потрібно зварити. Для цього помістити банку із звичайною згущеним молоком з цукром в каструлю, залити великою кількістю холодної води, довести до кипіння і кип’ятити на слабкому вогні під кришкою від 30 хвилин до 3 годин (дивлячись, якого кольору і якої густоти варенку Ви хочете). Зняти з вогню і залишити банку остигати в тій же воді ще хвилин на 20.
  • Варену згущенку краще приготувати заздалегідь — у закритій банці вона прекрасно зберігається дуже тривалий час.
  • Включити духовку і розігріти до 190-200 градусів.
  • Яйця збити з цукровим піском в пишну піну.
  • Додати розм’якшене вершкове масло, сметану, ванільний цукор і ще раз добре збити.
  • Просіяне борошно змішати з розпушувачем і поступово додавати в яєчно-масляну суміш. Замісити м’яке еластичне тісто.
  • Від тесту відділяти невеликі шматочки розміром з майбутній «персик» і скачати з цих шматочків кульки.
  • Кожен кульку розрізати навпіл і сформувати половинки персика».
  • Змастити деко олією. Викласти на нього половинки персиків» на невеликій відстані один від одного і випікати приблизно 20 хвилин.
  • Готові половинки «персики» вийняти з духовки і злегка остудити.
  • Маленькою ложечкою з кожної половинки видалити частину м’якоті, зробивши невелике поглиблення. В отримані поглиблення покласти трохи вареного згущеного молока і по шматочку волоського горіха.
  • Таким чином заповнити згущеним молоком і горіхами всі половинки персиків. Наповнені половинки персиків» попарно склеїти згущеним молоком.
  • Прикраса тістечок:

  • Сирий буряк натерти на тертці і через тканину віджати з неї сік в чашечку. Також натерти на тертці сиру моркву і віджати з неї сік в іншу чашку.
  • Пофарбувати «персики» з усіх сторін морквяним соком і «підрум’янити» бока буряковим соком.
  • Обсипати пофарбовані «персики» фруктозою або цукровим піском і подати на стіл.
  • ПРИМІТКА 1. Вийнятий з випечених половинок м’якуш гарненько розім’яти з невеликою кількістю вареного згущеного молока до отримання пластичної маси, зліпити з цієї маси подобу тістечка «картопля», обваляти в порошку какао і видати кухареві в нагороду за працю.

    ПРИМІТКА 2. Для фарбування в рожевий колір можна використовувати свіжовіджатий сік журавлини.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here