Тому Кха Кунг — гострий тайський суп з креветками

0
1

27 січня 2017, 12:15

Перші страви

Тому Кха Кунг — гострий тайський суп з креветками

Якщо я правильно пам’ятаю, називається він Тому Кха Кунг. Рецепт розповіла дочка однієї моєї подруги, яка була в Таїланді, там його їла і він їй дуже сподобався.

Я спробувала його повторити і Вам рекомендую. Відразу обмовлюся, пару інгредієнтів — лемонграс та каффір-лайм — я знайти ну ніяк не змогла в місцевих магазинах. В результаті лемонграс замінила цедрою лимона, каффір-лайм просто не заміняла нічим. Супи — це величезне поле для творчості, тому пробуйте, шукайте відповідні поєднання.

Інгредієнти, в порядку убування обов’язковості*:

  • тайський рибний соус
  • кокосове молоко (можна знайти в «Ашані»)
  • перець чилі
  • часник
  • гриби (гливи або печериці, на ваш смак)
  • креветки (якщо будете готувати суп без них, приберіть з назви слово «кунг», воно саме креветок позначає 🙂 )
  • помідори черрі

Інгредієнти, замінні:

  • стебло лемонграсу → можна пошукати в мережі магазинів «Індійські спеції» або замінити на цедру лимона
  • сік лайма → сік лимона
  • листя каффір-лайма → зустрічала думки, що вони замінюються цедрою лайма, я не заміняла нічим
  • галангал → імбир

*Кількість інгредієнтів варіюється в дуже широких межах, експериментуйте!

Приготування супу Тому Кха Кунг:

  • Для початку готуємо креветки. Відварюємо і чистимо їх, якщо необхідно. На щастя, зараз можна купити і готових заморожених креветок майже в будь-якому магазині. В такому випадку, просто розморожуємо їх.
  • Ставимо на плиту каструлю з 0,5 л води або курячого бульйону, доводимо до кипіння, кладемо туди стебло лемонграсу, нарізаний великими шматками (або просто сиплемо цедру), імбир, нарізану кільцями (1-2 см, так простіше буде його виловлювати з готового супу, мені не сподобався смак імбиру на зубах у цій страві), листя каффір-лайма, якщо є.
  • Поки бульйон набуває аромат, дрібно рубаємо гриби ріжемо на четвертинки (або половинки) помідори черрі. Відкладаємо вбік.
  • Очищаємо і нарізаємо часник, очищаємо від насіння і нарізаємо чилі-перець. Цю пару можна додатково стовкти в ступці.
  • Тепер додаємо в бульйон помідори з грибами і починаємо прожарювати масло на сковорідці, де будемо смажити перцево-часникову суміш. Коли над олією з’явився ледь помітний димок, акуратно відправляємо туди цю суміш. Швидко помішуючи, обсмажуємо і додаємо в каструлю.
  • Тепер додаємо в каструлю по чайній ложці цукру і солі і 3-5 столових ложок рибного соусу. Залишаємо на 10 хвилин покипіти.
  • Потім в каструлю засипаються очищені готові креветки і банку кокосового молока, ще раз все доводиться до кипіння.
  • Додаємо сік лайма, пробуємо на сіль-цукор-перець-кислоту, і вимикаємо плиту.
  • Зверху можна посипати кінзою для ще більшої ароматності.
  • Сподіваюся, Вам сподобається Те Кха Кунг. Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here