Торт «Опера»

0
1

24 квітня 2016, 11:01

Випічка

Торт «Опера»

Торт «Опера» приваблює, в першу чергу, тим, що немає вершкового масла в кремі. І без олії він настільки ніжний, просто тане в роті, так що очі самі закриваються від задоволення, коли відправляєш в рот шматок цього кавового дива.

Час приготування: 100 хвилин + охолодження

Інгредієнти для приготування торта «Опера» (розміром 18 см на 18 см):

Для бісквіта «Джоконда» з какао:

  • 2 яйця,
  • 3 білка,
  • 65 г меленого очищеного мигдалю,
  • 65 г цукрової пудри,
  • 25 г борошна,
  • 20 г какао-порошку,
  • 25 г розтопленого вершкового масла.

Для ганаша з білим шоколадом:

  • 100 мл еспрессо,
  • 200 г білого шоколаду,
  • 220 мл вершків жирністю 35%

Для шоколадного крему:

  • 110 г шоколаду (70-75%),
  • 2 жовтка,
  • 20 г цукру,
  • 200 мл вершків жирністю 35%.

Для кавового сиропу:

  • 140 мл еспрессо,
  • 10 г цукру,
  • 1 столова ложка кавового лікеру.

Для дзеркальної глазурі:

  • 6 г желатину,
  • 50 мл води,
  • 85 г цукру,
  • 37 г какао-порошку,
  • 45 мл вершків жирністю 35%.

Як приготувати торт «Опера»:

Ганаш з білим шоколадом:

  • Приготувати еспресо, остудити до кімнатної температури.
  • Розтопити шоколад на водяній бані. Додати частинами кави, збиваючи вінчиком після кожної порції.
  • Додати вершки до однорідності. На даному етапі ганаш, як рідка сметана.
  • Поставити в холодильник на 2-3 години, накривши харчовою плівкою.
  • Шоколадний крем:

  • Збити жовтки з цукром до густої світлої маси (приблизно 10 хвилин).
  • Змішати з вершками. Поставити на маленький вогонь і варити до легкого загусання (82 градуси).
  • Зняти з вогню і вилити в миску з шматочками шоколаду. Розмішати до однорідності.
  • Процідити через сито і поставити в холодильник на 2-3 години, накривши плівкою.
  • Бісквіт Джоконда з какао:

  • Духовку розігріти до 220 градусів.
  • На пекарської папері накреслити 3 квадрата розміром 18 см на 18 див. Злегка змастити вершковим маслом.
  • Приготувати кондитерський мішок без насадки. В окрему миску просіяти борошно і какао, розмішати вінчиком.
  • Розтопити вершкове масло.
  • Білки збити до щільності з цукром.
  • Яйця змішати з цукровою пудрою і мигдальною борошном, збити до густої світлої маси, близько 10 хвилин.
  • Підмішати лопаткою 1/4 частину збитих білків, рухами зверху вниз.
  • Обережно підмісити сухі інгредієнти і білки, що залишилися.
  • Так само акуратно ввести масло.
  • Щоб коржі вийшли однаковими, тісто розділити на три частини за допомогою ваг.
  • Кожну частину перекласти в мішок і видавити по кресленню, трохи заходячи за кордону.
  • Випікати близько 6-8 хвилин. Зняти з паперу і остудити. Обрізати за розміром форми.
  • Кавовий сироп: Еспресо змішати з цукром до повного розчинення, остудити, додати лікер.

    Дзеркальна глазур:

  • Желатин замочити в холодній воді.
  • Змішати воду, цукор, какао і вершки. Довести до кипіння, кип’ятити 1 хвилину. Охолодити до 50 градусів.
  • Додати віджатий желатин. Пробити заглибним блендером. Остудити до температури 37 градусів.
  • Збірка торта:

  • Форму поставити на пекарській папір, зсередини викласти бордюрної стрічкою.
  • Дістати охолоджений ганаш з холодильника. Збити, починаючи з невеликої швидкості, переходячи на найбільшу, до гострих піків, близько 7-8 хвилин.
  • Шоколадний крем так само збити. Він збивається набагато швидше. По консистенції схожий на злегка густу сметану. Дуже сильно збивати не треба, буде важко вирівнювати.
  • На дно форми покласти 1 корж, добре просочити сиропом. Зверху половину (краще зважити) білого ганаша.
  • Накрити другим коржем, злегка придавити по периметру, теж просочити, покрити другою частиною ганаша.
  • Знову корж, знову просочення і шоколадний крем. Добре розрівняти.
  • Поставити в холодильник на 3-4 години.
  • Охолоджений торт залити глазур’ю і знову поставити в холодильник на 3-4 години.
  • Перед подачею прибрати форму і стрічку.
  • P. S. Торт дуже ніжний, тому потрібен дуже гострий і тонкий ніж і торт перед нарізкою повинен бути дуже добре охолодженим. Думаю, якщо подавати гостям, то можна перед подачею поставити на 30 хвилин у морозилку. Смак за цей час не зміниться, але шматочки будуть рівними і акуратними. І не забувайте перед кожним новим зрізом насухо витирати ніж, а ще краще опускати в склянку з гарячою водою, витерти і нарізати.

    Безсумнівно, торт «Опера» прекрасний і для святкового столу просто ідеальний. Однак, ми можемо запропонувати й інші рецепти шикарних тортів:

    Торт «Весела карусель»

    Торт «Трюфель» з лісовими горіхами

    Торт «Розкішний сметанник»

    Торт «Літній насолода»

    Желейний торт без випічки

    І це тільки малюсінька крапелька того, що є на сайті.

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here