Торт «Тірамісу»

0
1

13 листопада 2016 року, 9:49

Випічка

Торт «Тірамісу»

Пишний, ніжний, вологий, смачний і дуже ароматний торт «Тірамісу»!

Час приготування: 1 годину + охолодження

Інгредієнти на 6 порцій торта «Тірамісу»:

Для коржів (розраховано на форму 20 см):

  • 3 курячих яйця
  • 200 р цукрового піску
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 1,25 склянки борошна (чашка = 250 мл)
  • 1,5 чайних ложки розпушувача
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла

Кавовий сироп:

  • 200 мл міцної кави
  • 100 р цукрового піску

Крем з маскарпоне:

  • 250 г маскарпоне
  • 200 мл вершків 35%-ної жирності
  • 4 курячих яйця (або 16-20 перепелиних, в залежності від їх розміру)
  • 1/3 чашки цукрового піску
  • 2 чайних ложки ванілі

Для прикраси:

  • Порошок какао
  • Шоколадна крихта
  • 200 г печива Савоярді (можна купити або зробити самостійно ось за цим рецептом)

Як приготувати торт «Тірамісу»:

Бісквіт:

  • Розігріти духовку до 175 градусів.
  • Збити яйця з цукровим піском до отримання світлої повітряної маси.
  • Нагріти молоко з маслом до повного растопления олії.
  • Поступово додати молочно-масляну суміш в цукрово-яєчну масу.
  • В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, додати в тісто. Змішати до однорідного стану.
  • Випікати 35-45 хвилин до готовності. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою.
  • Дати бісквіту охолонути, потім розрізати на 4 коржі.
  • Кавовий сироп:

  • У невеликій каструльці змішати каву з цукровим піском.
  • Кип’ятити, поки цукровий пісок не розчиниться повністю. Остудити.
  • Крем з маскарпоне:

  • На водяній бані змішати жовтки з цукровим піском. Довести до загустіння, постійно помішуючи. Накрити харчовою плівкою і залишити до повного охолодження.
  • У сухий і чистій мисці збити білки до стійкої піни. Окремо збити вершки.
  • Додати маскарпоне в жовтково-цукрову суміш, акуратно перемішати. Додати збиті вершки і ваніль. Поступово обережно вмішати збиті білки.
  • Збірка торта:

  • Коржі добре просочити кавовим сиропом.
  • На кожен корж викласти шар крему.
  • Готовий торт обмазати кремом зі всіх сторін.
  • По боках укласти печиво Савоярді. Прибрати в холодильник на 6-8 годин.
  • Перед подачею посипати верх торта порошком какао і прикрасити шоколадною крихтою.
  • Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here