Як приготувати ідеальний борщ?

0
1

16 липня 2015, 12:08

Перші страви

Як приготувати ідеальний борщ?

Борщ – це невід’ємна частина культури південних народів. Варили його найчастіше у весняний період з продуктів, придатних для тривалого зберігання. Спочатку рецепт включав в себе буряки, сало, кислу капусту і грудинку. Сьогодні ми поділимося з Вами рецептом, в якому розповімо, як приготувати ідеальний борщ!

Інгредієнти для приготування ідеального борщу:

  • Яловичі хвости – 1 кг (можна замінити м’ясної кісткою)
  • Яловичина – 1 кг
  • Морква – 150 грам
  • Цибуля – 100 грам
  • Картопля – 150 грам
  • Білокачанна капуста – 125 грам
  • Часник – 1 головка
  • Рослинне масло – 250 грам
  • Вода – 4 літри
  • Сіль і перець за смаком

Бурякова пассеровка:

  • Буряк – 400 грам
  • Вода – 400 мл
  • Томатна паста – 100 грам
  • Цукор – 30 грам
  • Білий винний оцет – 15 грам

Як приготувати ідеальний борщ:

  • М’ясо трохи обсмажте на сковороді і поки залиште його.
  • Хвости обробити і відправте в духовку на 15 хвилин при 200 градусах. Потім закиньте їх в каструльку і додайте 4 л води.
  • Коли вода почне кипіти додати цілу цибулину (просто очищену) і нарізану моркву. Вам потрібно тримати на вогні десь 2-3 годинки.
  • Отриманий бульйон процідіть і нехай остигає.
  • З буряків зніміть шкірку, наріжте тоненькими шматочками і покладіть на сковороду, змащену маслом. До буряка додати томатну пасту і обсмажте все. Додайте сіль, перець, оцет, цукор і зовсім трохи бульйону. Гарненько перемішайте.
  • Бурякову пасеровку ставимо в духовку на 2 години при 80 градусах. Тільки дивіться, щоб буряк не кипіла, цього нам не треба.
  • Шкірку від буряка не викидайте, а промийте і нехай вариться на невеликому вогні. Води повинно бути небагато, так колір вийде яскравіше. Процідіть і поки що відкладіть.
  • Картоплю наріжте на великі кубики, а цибуля з морквою – соломкою. Обсмажте нарізані моркву і цибулю.
  • Бульйон поставте на вогонь. Коли він прогріється, додайте до нього картоплю і капусту. Через 10 хвилинок закиньте обсмажену моркву з цибулею. Коли капуста буде готова, то знімайте каструлю з вогню.
  • Змішайте бульйон з м’ясом і буряком. Додайте сіль, перець, цукор. Оцет і цукор Ви можете додати на Ваш розсуд. Потім додайте проціджену бурякову воду, доведіть все до кипіння і прибирайте з вогню.
  • Борщ подавайте як зазвичай: зі сметанкою, зеленню і часниковими пампушками!
  • Перші страви дуже важливі для нормального харчування та нашого організму. Рецепти «Смачненького» розкажуть Вам такі шикарні рецепти перших страв:

    Грузинський курячий суп Чихиртма

    Розсольник з перловкою

    12 зимових супів зі всього світу

    Грибний суп з телятиною

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here