Запечена свиняча лопатка з пікантним яблучним соусом

0
1

20 грудня 2016, 5:17

М’ясо

Запечена свиняча лопатка з пікантним яблучним соусом

Запечена свиняча лопатка — прекрасне блюдо для холодного дня. Свиняче м’ясо, щедро змащений сумішшю з насіння фенхелю, перцю, чебрецю, листя розмарину і часнику, і залишене маринуватися на кілька днів в холодильнику, потім укладене в шар нарізаних яблук і цибулі і спочатку подрумяненное на великому вогні, а потім залишене нудитися в духовці, поки воно не починає практично розсипатися. Щоб таке м’ясо, Вам навіть не знадобиться ніж, а лише великий апетит!

Підготовка: 20 хвилин
Час приготування: 3.5 години

Інгредієнти на 4-6 порцій свинячої лопатки:

  • 2 кг свинячої лопатки, очищеної від кісток, сухожиль і зайвого жиру
  • 1 столова ложка підсмажених насіння фенхелю
  • 2 чайні ложки чорного перцю
  • 2 ст. л. крупно порізаних свіжих листя тім’яну, або 1 столова ложка сушеного чебрецю
  • 2 столові ложки свіжих, крупно порізаних листя розмарину
  • 4 середніх подрібнених зубчики часнику
  • 2 чайні ложки крупної солі, плюс ще трохи для приправи
  • Оливкова олія
  • 4 середніх яблука
  • 1 середня цибулина
  • 1,5 склянки (120 мл) білого сухого вина
  • 1 ,5 ч. л. діжонської гірчиці
  • Мелений чорний перець

Приготування запеченої свинячої лопатки:

  • Покласти насіння фенхелю, перець, чебрець, листя розмарину, часник і 2 чайних ложки солі в млинок для спецій або кавомолку і подрібнити в однорідну масу. Ви також можете розтерти суміш ступкою і товкачем. Покласти суміш у каструлю і перемішати з 2 чайними ложками оливкової олії.
  • Рівномірно натерти свинячу лопатку сумішшю. Якщо м’ясо перевязано, розв’яжіть, натріть м’ясо також і зсередини, а потім знову перев’яжіть. Міцно загорніть м’ясо в плівку і залиште маринуватися на ніч (до 2 днів).
  • Очистити яблука від шкірки і серцевини. Яблука розрізати навпіл, потім кожну половину ще на 4 часточки. Почистити цибулину. Розрізати навпіл і відокремити верхівку і корінь. Кожну половинку нарізати на 12 тонких скибочок. Покласти яблука і цибулю в миску і перемішати.
  • Попередньо розігріти духовку до 230°C.
  • Додати до яблук і цибулі 2 столові ложки оливкової олії і трохи приправити сіллю і перцем. Викласти на жаровню з кришкою. Замариновану свинину викласти поверх яблук і цибулі.
  • Запікати без кришки 30 хвилин. Зменшити вогонь до 160°C і додати вино. Накрити жаровню кришкою і запікати 2,5-3 години, поки свиняча лопатка не стане ніжною і розсипчастою і м’ясо не буде легко відділятися виделкою.
  • Викласти м’ясо на сервірувальну тарілку і накрити фольгою, щоб не дати охолонути. Помістити яблука і цибулю в блендер. Додати дута півсклянки води, гірчицю і пюре. Щоб доститчь бажаної густоти, можете додати ще води. Пропустіть через сито, щоб соус став однорідним і ніжним. Спробуйте і додайте ще спецій при необхідності.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here