Зернові хлібці

0
1

4 серпня 2016, 1:56

Випічка

Зернові хлібці

Прості, смачні і дуже корисні зернові хлібці. Ці хлібці можуть відмінно замінити хліб, їх можна їсти з сиром, варенням або будь-якими іншими продуктами. Але треба сказати, що у них не буде смак пісочного печива на вершковому маслі, а вони будуть смачними по-своєму. Так що, якщо ви такий тип продуктів поважаєте, то думаю, вони вам сподобаються, принаймні, я їх готую вже не перший раз!

Інгредієнти для приготування зернових хлібців:

  • Борошно пшеничне (будь-якого сорту) — 100 грам
  • Борошно вівсяна (або вівсянка) – 50 грам
  • Насіння соняшнику (можна гарбузові) – 50 грам
  • Кунжут – 50 грам
  • Льон – 50 грам
  • Сіль – пів чайної ложечки
  • Пшеничні висівки – 2 столових ложки
  • Рослинна олія – 1 столова ложка (+1 ст. л. для змащування)
  • Вода – 300 мл

Як приготувати зернові хлібці:

  • Закиньте вівсянку в блендер і перебити в борошно. Для кращого результату просіяти через дрібне друшлаг.
  • Пшеничне борошно, вівсяне борошно, висівки покладіть в одну ємність, посоліть і гарненько перемішайте. Воду додавати не відразу, а порціями і ретельно вимішуйте, щоб не було грудочок.
  • Потім покладіть туди соняшникове насіння, кунжут, льон і 1 столову ложку масла. Суміш ретельно перемішайте. Вона повинна вийти у Вас рідка.
  • Візьміть деко і дно вистелити фольгою, змастіть 1 столовою ложкою масла рівномірно. Суміш вже можна виливати на фольгу. Духовку розігрійте до 150 градусів і відправляйте туди деко. Випікати 20 хвилин.
  • Потім, якщо маса достатньо висохне, акуратно ножем розділіть на прямокутні шматочки.
  • Потім повертаєте знову в духовку на 30-60 хвилин (залежить від духовки). Зернові хлібці будуть гарні з сиром, джемом або з супом, замість хліба.
  • Більше корисних страв дивіться у нас на сайті:

    Домашня сирна маса

    Кіш з грибами і шпинатом

    Фаршировані курячі грудки

    Низькокалорійний грибний паштет

    Приємного апетиту!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here