Желейно-фруктовий торт «Вулкан»

0
1

12 вересня 2018 р., 11:15

Випічка Та Десерти

Желейно-фруктовий торт «Вулкан»

Річний, веселий вибух смаку! Желейно-фруктовий торт вийшов легкий, не жирний і досить великий. Приємну кислинку додали фрукти. Вони можуть варіюватися по сезону. У мене «Вулкан» червневий. Липень і серпень можуть порадувати абрикосами, персиками, вишнями, сливами, виноградом, а так само цитрусовими.

  • Після приготування ви отримаєте 6 порцій
  • Час приготування: 2 години
  • Калорійність: 250 ккал.

Інгредієнти для желейно-фруктового торта:

Бісквіт:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна

Желейна гірка:

  • 2 пакета сметани 15%(800 г)
  • 0,5 л вершків 10%
  • 1 склянка цукру (можна більше або менше за смаком)
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 300 г полуниці
  • 300 г черешні
  • 40 г желатину
  • 1 пакетик (90 г) полуничного желе
  • 200 г різнокольорових желейних цукерок для прикраси
  • 150 мл солодкої газованої води (у мене «крем-сода») для просочення торта, силіконова форма «Троянда» (це може бути глибока миска або будь-яка інша форма для кексу).

Як приготувати желейно-фруктовий торт:

Яйця збити з цукром в пишну білу масу (вона повинна збільшиться в 2 рази), потім акуратно ввести просіяне борошно, помішуючи лопаткою знизу вгору. Вилити в змащену холодним вершковим маслом форму і запекти в духовці при температурі 180 градусів до готовності. Витримати не менше 6 годин. Я випікала бісквіт з вечора.

Полуничне желе приготувати по інструкції на упаковці, але води взяти менше, що б желе було міцніше. Було рекомендовано 300-350 мл, я взяла 200 мл Влити желе на дно форми (в моєму випадку це верхівка троянди) і поставити застигати в холодильник години на 2.

Силіконова форма м’яка і я її поставила в глибоку миску, що б вона не вібрувала.

Тим часом підготувати фрукти – якщо вони великі то нарізати, у черешні вийняти кісточки.

Желатин замочити хвилин на 20 в холодних вершках, а потім розпустити його на повільному вогні при постійному помішуванні.

Сметану збити з цукром міксером або віночком, додати ванільний цукор і тонкою цівкою ввести розпущений у вершках желатин, збивати ще хвилину, а потім додати полуницю і черешню і акуратно перемішати лопаткою.

Вийняти з холодильника форму з полуничним желе і акуратно ложкою викласти сметанную масу, рівномірно розподіляючи фрукти. Форма у мене заповнилася до самих країв, і я її поставила застигати на ніч.

Вранці я збирала торт таким чином: бісквіт просочила «крем-содою» і поклала в блюдо з бортиками.

Форму з желейною масою занурила в гарячу воду і перевернула на бісквіт. Бісквіт вийшов трохи ширше, ніж підстава форми з желейною масою і я прикрасила це виступ желейними, різнокольоровими цукерками.

А верхівку прикрасила нарізаними шматочками цих цукерок лише червоного кольору та посипала жменькою білої кокосової стружки.

Вийшов гарний, різнобарвний торт з червоною верхівкою, схожий на вивергається вулкан.

До подачі до столу желейний торт обов’язково тримати в холодильнику!

Приємного апетиту!

Автор Любов Брянцева

Завантаження…

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here