9 березня 2017, 11:15

Напої

5 гарячих напоїв, які зігріють в будь-які морози

Морозними зимовими вечорами, прийшовши додому з роботи, так хочеться приготувати щось зігріваюче! Ці 5 гарячих напоїв точно зігріють в будь-які морози.

– Тепло ль тобі, дівчино?
– Та ти що, старий, очманів?
Бачиш, у мене руки і ноги замерзли?
– Що за чудо-юдо?
(«Морозко», російська народна казка)

Всі пам’ятають цю чудову сценку з казки «Морозко» за участю Марфушечки-душечки? Або ж вам найбільше запам’яталася предварявшая розмова трапеза Марфи, з апетитом откусывавшей хрустке біле яблучко, заедавшей його чорним хлібцем і запивавшей молочком зі скляної пляшки? Ми особисто в захваті від усього, але не можемо примхливу дівчину, нехай і вдягнену в теплу шубку, не зрозуміти: холодним молоком точно не зігрієшся, особливо коли на вулиці колючий мороз.

Щоб у морозні зимові дні не потрапити в ситуацію, схожу з тією, в якій опинилася Марфушечка-серденько, ми вирішили розповісти вам, які гарячі напої приготувати, щоб вже точно не замерзнути до приходу свого нареченого, якого так відчайдушно вимагала собі від Морозко наша колоритна героїня.

1. «Сибірський лікар»

Інгредієнти:

  • 25 мл / 0,5 ст. ложки обліпихової варення
  • 20 мл / 1 ст. ложка брусничного сиропу (у всіх аптеках продається)
  • 40 мл коньяку (настояного на ананасі і стручках ванілі);
  • 2 зерна гвоздики
  • 2 зерна кардамону
  • 50 мл крутого окропу

Приготування:

  • У підігрітий стакан покласти обліпихова варення, влити сироп з коньяком, додати спеції і залити крутим окропом.
  • Подавати, прикрасивши апельсинової часточкою і гілочкою розмарину.
  • 2. «Транссибірський чай»

    Інгредієнти:

    • 2 часточки апельсина
    • 1 гілочка розмарину
    • 50 мл імбирного сиропу
    • 70 мл обліпихової варення
    • 10 мл / 1 ч. ложка свіжовичавленого лимонного соку
    • 200 мл апельсинового соку
    • 10 мл / 0,5 ст. ложки цукрового сиропу
    • 150 мл окропу

    Приготування:

  • Всі інгредієнти змішати і підігріти, не доводячи до кипіння.
  • Прикрасити апельсиновими часточками і розмарином.
  • 3. Угорське вино

    Інгредієнти:

    • 15 мл / 2 ч. ложки медового сиропу (можна помітити рідким медом)
    • 15 мл / 2 ч. ложки сиропу з паприки
    • 15 мл / 2ч. ложки свіжовичавленого лимонного соку
    • 15 мл / 2ч. ложки свіжовичавленого апельсинового соку
    • 60 мл червоного сухого вина
    • 15 мл апельсинового лікеру
    • 50 мл окропу
    • Цедра грейпфрута

    Приготування:

  • У невелику каструлю влити червоне вино, сік апельсина і лимона, додати сироп і мед, перемішати. Влити гарячу воду. Довести на середньому вогні до кипіння, але не кип’ятити.
  • Додати лікер і розлити через ситечко в попередньо прогріті склянки.
  • Прикрасити гілочкою розмарину і смужкою цедри грейпфрута.
  • Напій розмішати ложкою і негайно подати до столу.
  • 4. «Сніданок да Вінчі»

    Інгредієнти:

    • 35 мл / 1,5 ст. ложки білого рому
    • 25 мл / 1 ст. ложка «амаретто»
    • 120 мл ромашкового чаю
    • 30 мл медового сиропу
    • 15 мл / 2 ч. ложки лимонного соку
    • 3 кільця лемонграсу (продається в етнічних магазинах)
    • 5 г / 1 ч. ложка вершкового масла

    Приготування:

  • Амаретто, ром, сироп і сік лимона змішати.
  • Додати кільця лемонграсу, влити ромашковий чай.
  • Прогріти на середньому вогні.
  • Ледь закипить, зняти з вогню і перелити в попередньо прогріті високі склянки.
  • Додати шматочок вершкового масла і прикрасити ягодами малини, наколотой на гілочку лимонника.
  • 5. Червоний ягідний чай

    Інгредієнти:

    • 120 мл журавлинного сиропу, розведеного чаєм «Молочний улун»
    • 30 мл чаю каркаде
    • 50 мл сиропу лимонника
    • 2 часточки апельсина
    • 1 паличка кориці
    • 5 бутонів гвоздики
    • 3 горошини червоного перцю
    • Чебрець за смаком

    Приготування:

  • Заварити чай «Молочний улун», змішати з двома сиропами, додати каркаде і спеції.
  • Прогріти і подавати в гранованих склянках з підсклянниками, прикрасивши цедрою апельсина і чебрецем.
  • Приготуйте будь-який з цих 5 гарячих напоїв і нехай вам буде від них тепліше! Приємного апетиту!

    Завантаження…