23 жовтня 2016, 8:28

Сніданок

9 апетитних страв з яєць за 5 хвилин

У багатьох страви з яєць асоціюються з сніданками. Однак вони можуть прекрасно підійти і для обіду і вечері. Страви з яйцями легко приготувати, вони красиві і ситні. Тому, якщо до вас завітали гості або не хочеться довго возитися біля плити, це чудовий вихід із ситуації.

Ми зібрали рецепти страв на основі цього продукту, серед яких кожен неодмінно знайде собі що-небудь за смаком.

1. Запечене яйце в авокадо

Це прекрасний легкий перекус, особливо для тих, хто стежить за фігурою. А ще це блюдо перетворить звичайний вечеря в святковий.

Інгредієнти для приготування запеченого яйця в авокадо:

  • 4 великих яйця
  • 2 стиглих авокадо
  • оливкова олія
  • сіль, перець, улюблені приправи

Приготування запеченого яйця в авокадо:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Авокадо розріжте навпіл і приберіть кісточку. Видаліть 2 ч. л. м’якоті так, щоб було достатньо місця для рідкого яйця.
  • Розбийте яйце і обережно влийте в авокадо. Посипте сіллю, перцем, приправами.
  • Поставте в духовку і готуйте приблизно 15 хвилин до бажаного ступеня готовності.
  • 2. Бутерброд «Крок-мадам»

    Croque-monsieur (від франц. croquer — «хрустіти» і monsieur — «пан») — відомий французький бутерброд з сиром і шинкою. «Крок-месьє», який подається зверху з смаженим яйцем, називається «Крок-мадам» — в пам’ять про жіночих капелюшках того часу.

    Інгредієнти для приготування бутерброда «Крок-мадам»:

    • 2 яйця
    • 4 скибочки хліба або батона
    • 50 г вершкового масла
    • 4 великих скибочки сиру
    • 2 великих скибочки шинки
    • 2 аркуша салату
    • сіль, перець, улюблені приправи

    Приготування бутерброда «Крок-мадам»:

  • Скибочки хліба злегка змастіть вершковим маслом і обсмажте на сухій сковороді з одного боку до золотистого кольору. Переверніть.
  • 2 скибочки зніміть зі сковороди, вони знадобляться трохи пізніше.
  • На 2 шматочки хліба покладіть по скибочці сиру і накрийте кришкою, щоб сир трохи розплавився.
  • На сир покладіть шинку, накрийте листом салату, покладіть ще один скибочку сиру і накрийте відкладеними шматочками хліба.
  • Накрийте кришкою і готуйте приблизно 30 секунд. Зніміть бутерброди зі сковороди.
  • Після теплової обробки лист салату набуває не дуже естетичний вигляд, тому можна обійтися і без нього, а просто подати бутерброд зі свіжим салатом.
  • Щоб яйце було за розміром сендвіча, використовуйте спеціальну форму або кільце з фольги.
  • Приготуйте її до бажаного ступеня готовності, додайте спеції і покладіть поверх бутерброда.
  • 3. Яйця, запечені в картоплі в мундирі

    Ситне блюдо для сімейного вечері може перетворитися в прекрасну закуску до святкового столу.

    Інгредієнти для приготування яйця, запеченого у картоплі в мундирі:

    • 4 запечених картоплі
    • 4 ст. л. вершкового масла
    • 4 середніх яйця
    • зелений лук, ковбаса, сир
    • сіль, перець

    Приготування яйця, запеченого у картоплі в мундирі:

  • Зрізаємо верхівку у кожній запеченої картоплини і ложкою або виделкою робимо невелике поглиблення.
  • Викладаємо по 1 ст. л. вершкового масла на кожну картоплину. Солимо, перчимо.
  • Потім розбиваємо по 1 яйцю в кожну «чашу».
  • Зверху кладемо бажану начинку: ковбасу, цибулю, зелень, сир… і посипаємо улюбленими приправами.
  • Випікаємо в розігрітій до 190 °C духовці близько 10 хвилин або поки яйця не пропечуться до бажаної готовності.
  • 4. Запечені яйця з ковбасками і помідорами черрі

    Тепле і смачне блюдо для неквапливих ранкових сніданків в колі сім’ї або близьких людей.

    Інгредієнти для приготування запечених яєць з ковбасками і помідорами черрі:

    • 100 г копчених ковбасок
    • 4-6 скибочок бекону
    • 4 яйця
    • 100 г помідорів чері, порізаних навпіл
    • 1 ч. л. орегано
    • оливкова олія
    • сіль, перець

    Приготування запечених яєць з ковбасками і помідорами черрі:

  • Розігріти духовку до 200 градусів.
  • Деко змастити олією і викласти ковбаски і бекон. Готувати до легкого ступеня рум’яності. Приблизно 10 хвилин.
  • Вийняти деко з духовки, змістити бекон і сосиски так, щоб навколо них утворилося порожній простір для 4 яєць.
  • Обережно розбити яйця, не пошкодивши жовток, на порожні місця.
  • Додати половинки чері і приправити орегано, сіллю і перцем.
  • Готувати в духовці до бажаного ступеня готовності.
  • 5. Салат з авокадо, беконом і яйцем

    Цей салат можна подавати як самостійне блюдо, закуску або використовувати як начинку для бутербродів.

    Інгредієнти для приготування салату з авокадо, беконом і яйцем:

    • 4 великих яйця круто, нарізаних кубиками
    • 1 авокадо, нарізане кубиками
    • 2 шт. зеленого цибулі, нарізаного тонкими колечками
    • 4 скибочки бекону, нарізаного невеликими шматочками і підсмажених до бажаної готовності
    • 100 мл знежиреного йогурту
    • 1 ст. л. сметани
    • 1 лайм
    • 1 ст. л. свіжого подрібненого кропу
    • сіль, перець

    Приготування салату з авокадо, беконом і яйцем:

  • У салатницю покласти яйця, авокадо, зелений цибуля, бекон і відкласти в сторону.
  • У мисці збити йогурт, сметану, додати сік лайма, кріп, сіль і перець. Ще раз добре збити.
  • Влити в салатну суміш йогуртову заправку і добре перемішати. Прикрасити кропом і скибочками бекону.
  • 6. Яєчня-глазунья в цибулевих кільцях

    Це швидке блюдо сподобається всім, хто живить пристрасть до репчатому луку, особливо в смаженому вигляді.

    Інгредієнти для приготування яєчні-глазуньи в цибулевих кільцях:

    • 3 великих яйця
    • 1 великий цибулю
    • оливкова олія
    • сіль, перець, улюблені приправи

    Приготування яєчні-глазуньи в цибулевих кільцях:

  • Цибулину розрізати на кільця. Візьміть самі широкі, можна на 2 шари.
  • Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажте кільця до появи золотистої скоринки. Потім переверніть і обсмажте другу сторону.
  • В кожне кільце влийте по одному яйцю так, щоб жовток залишився цілим і не розтікся. Додайте сіль, перець, приправи.
  • Готуйте як звичайну яєчню до тих пір, поки білок не стане твердим і білим, жовток повинен залишитися рідким.
  • Перед подаванням страву можна прикрасити листям салату або будь-якими овочами.
  • 7. Легкий салат із стручкової квасолею

    Якщо ви приготуєте цей салат, то сама весна прийде до вас в салатницю. Він настільки простий у приготуванні, що його можна готувати на швидку руку.

    Інгредієнти для приготування салату зі стручковою квасолею:

    Для салату:

    • 200 г суміші салатів
    • 200 г зеленої квасолі з відрізаними хвостиками
    • 6 яєць круто, нарізаних на половинки
    • 6 скибочок бекону, підсмаженого до хрусткої скориночки і порізаних на шматочки
    • 1 шт. червоного цибулі, тонко нарізаного півкільцями
    • 1 чашка грінок

    Для заправки:

    • 70 г тертого сиру пармезан
    • 3 ст. л. оливкової олії
    • 2 ст. л. білого оцту
    • 1 ст. л. свіжого лимонного соку
    • 1 ч. л. діжонської гірчиці
    • 1 зубчик подрібненого часнику
    • сіль і мелений перець

    Приготування салату зі стручковою квасолею:

  • Покладіть салат у велику салатницю і відкладіть.
  • Стручкову квасолю відваріть в киплячій підсоленій воді протягом 3 хвилин. Промийте квасолю у холодній воді, щоб охолола. Покладіть зелену квасолю до салату.
  • У салатницю покладіть нарізані яйця, бекон, цибуля і грінки.
  • У мисці змішайте сир пармезан, оливкова олія, оцет, лимонний сік, гірчицю, часник, сіль і перець. Збийте до однорідної маси. Якщо ви хочете більш рідку консистенцію, додайте 1-2 ст. л. води і продовжуйте збивати.
  • Влити заправку в яєчно-овочеву суміш, ретельно перемішайте і подавайте до столу.
  • 8. Яєчня-глазунья з брюссельською капустою

    Інгредієнти для приготування яєчні-глазуньи з брюссельської капустою:

    • 8 скибочок копченої курки або індички
    • 1 шт. цибулі-шалот, нарізаного тонкими півкільцями
    • 300 г почищеної і подрібненої брюссельської капусти
    • 1 ст. л. яблучного оцту
    • 4 великих яйця
    • оливкова олія
    • сіль, перець

    Приготування яєчні-глазуньи з брюссельської капустою:

  • Скибочки курки або індички обсмажити на великій сковороді на середньому вогні з 2 ч. л. оливкової олії до золотистої скоринки. Шумівкою зніміть скибочки зі сковороди.
  • У сковороду покладіть нашатковану цибулю-шалот, додайте 1 ч. л. оливкової олії, посипте сіллю і перцем і обсмажте до тих пір, поки він не підрум’яниться.
  • До цибулі додайте брюссельську капусту і оцет. Готуйте її, поки вона не підрум’яниться, але збереже трохи хрускоту, близько 5 хвилин. Додайте скибочки курки або індички і все перемішайте.
  • Розбийте яйця в сковороду на овочеву суміш таким чином, щоб жовток залишився цілим. Зменшіть вогонь до мінімуму і доведіть до бажаного ступеня готовності.
  • 9. Яєчні кекси

    Такі кекси зручно брати з собою на роботу або в дорогу.

    Інгредієнти для приготування яєчних кексів:

    • 12-15 яєць
    • 200 г тертого сиру
    • 50 р зеленого цибулі
    • 200 г будь-яких овочів на ваш вибір: помідори, болгарський перець, брокколі, кабачки
    • 200 г шинки, ковбаси або відвареного м’яса
    • оливкова олія
    • сіль, перець
    • 1 ч. л. улюблених приправ

    Приготування яєчних кексів:

  • Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть силіконові формочки для кексів оливковою олією.
  • Овочі порізати на скибочки і обсмажте на сковороді до появи золотистої скоринки.
  • Шинку або м’ясо наріжте кубиками.
  • На дно форми покладіть шар кубиків м’яса, потім обсмажені овочі, тертий сир і зелену цибулю. Форма повинна заповнитися приблизно на 2/3.
  • Яйця збийте виделкою, додайте приправи, сіль і перець.
  • У кожну формочку обережно влийте яєчну суміш. Можна трохи перемішати всі інгредієнти виделкою.
  • Випікайте кекси в духовці приблизно 15 хвилин. Вони повинні піднятися і підрум’янитися.
  • Приємного апетиту!